1 серпня 2023 22:16

Миколенко та його майбутнє в "Евертоні": в Англії зробили заяву про українця та його конкурента

Британські журналісти висловилися про майбутнього українського захисника Евертона Віталія Миколенка та його нового конкурента за позицією англійця Ешлі Янга.


Віталій Миколенко перейшов до Евертона з київського Динамо в січні минулого року і протягом півтора сезону був основним гравцем «ірисок» на позиції лівого захисника.


Проте українець отримав травму та пропустив старт передсезонної підготовки, через що його місце у складі тепер не видається гарантованим, про що повідомили журналісти британського видання Liverpool Echo.


«Травма Миколенка залишила прогалину, яку потрібно заповнити, і Ешлі Янг може зробити саме це, хоча пошкодження вінгера Дуайта Макніла може змусити його грати вище».


Англійські журналісти також охарактеризували дії новачка Евертона – англійського захисника Ешлі Янга, котрий готовий стати серйозним конкурентом для Миколенка.


«Янг став першим підписанням Евертона влітку і виглядав вражаюче. Він був найкращим гравцем на полі, діючи на лівому фланзі у матчі проти Вігана (1:0). У спарингах із Болтоном (0:0) та Сток Сіті (1:0) він починав на позиції лівого захисника, за яку, як очікується, боротиметься частіше.


Під час кожного виступу його якість була очевидною, особливо завдяки його футбольному інтелекту та холоднокровності з м'ячем. Вкрай важливо, що присутність Янга покращила стандарти», – повідомило джерело.


24-річний Миколенко провів за Евертон 51 матч та забив один гол.


Контракт українського захисника з англійським клубом діє до червня 2026 року.


38-річний Янг підписав угоду з «ірисками» на один рік.


Футболіст раніше виступав за Вотфорд (2003-2007), Астон Віллу (2007-2011, 2021-2023), Манчестер Юнайтед (2011-2020) та Інтер (2020-2021).


Ешлі провів 39 матчів, забив сім голів та оформив десять асистів у складі національної збірної Англії.


Евертон стартує у новому сезоні АПЛ домашнім матчем проти Фулхема, який відбудеться 12 серпня.