1 серпня 2023 15:30

Коментар "Шльонська" з приводу антиукраїнських банерів: "Написи могли бути зроблені вже на стадіоні – наприклад, у туалеті"

Клуб Екстракласу «Шльонськ» дав коментар для польського видання Sportowe Fakty з приводу антиукраїнських банерів на матчі проти «Заглембе», які вивісили ультрас господарів.

«Відеозаписи з камер на стадіоні будуть проаналізовані. Як організатор ми можемо подати заяву про заборону відвідування стадіону особам, яких можна дізнатися.


Клуб, як організатор змагань, не знав про банери, які з'явилися на трибунах під час матчу проти «Заглембе», і зазначає, що гасла, що містяться там, не є позицією клубу. Поява банерів та їх невеликі розміри говорять про те, що їх завезли на стадіон не в готовому вигляді.


Написи могли бути зроблені на стадіоні (наприклад, у туалеті, де у нас за регламентом немає моніторингу). Водночас, нагадаємо, що охорона, яка забезпечує порядок на матчі, не має права на особистий обшук.


Також варто зазначити, що на матчі були присутні 17 тис. уболівальників, які в переважній більшості були зосереджені на підтримці своєї команди і жодним чином не виявляли своїх поглядів та думок, не пов'язаних зі спортивною подією.

Щодня ми тісно співпрацюємо як з Польською футбольною спілкою, так і з Екстраклясою, працюючи разом з покращення безпеки та організації матчів на стадіонах.


Ми заявляємо про відкритість до співпраці та діалогу, щоб спільно протидіяти поганим практикам», – йдеться у коментарі клубу.

Дисциплінарний комітет Екстракласи розгляне інцидент під час наступного засідання, яке заплановано на середу, 2 серпня.