1 серпня 2023 09:26

Олексій СИЧ: "Понад два мільйони євро. "Кортрейк" не потягнув мій трансфер"

Після річної оренди в бельгійському «Кортрейку» 22-річний захисник Олексій Сич повернувся до «Руха» і взяв участь у переможному матчі з «Зорею» в стартовому турі УПЛ.


У розмові з кореспондентом Sport.ua Олексій Сич поділився своїми враженнями від виступу за «Кортрейк», а також оцінив шанси львівської команди в новому сезоні.


– Сезон проведений в Бельгії був корисним для мене, - зазначає Олексій Сич. - А накопичений міжнародний досвід, переконаний, стане в нагоді «Руху».

– Чому «Кортрейк» відмовився викупити твій контракт?
– В умовах співпраці була прописана опція, що коли я зіграю за «Кортрейк» зазначену кількість поєдинків, то він зобов'язаний викупити контракт. На жаль, через травму до цього показника я не дотягнув. Тоді ще залишався інший варіант: моя гра влаштовує «Кортрейк» і він за власної ініціативи купує мене. Цього не сталося.


– На твій погляд, чому?
– «Кортрейк» - футбольний клуб зі скромними фінансовими можливостями. І прописана в контракті сума відступних – понад два мільйона євро – була йому не по кишені. Тому й довелося повертатися до Львова.


– Надовго?
– У мене контракт з «Рухом» до 30 червня 2025 року. Все залежатиме від рішення клубного керівництва. Поки що намагаюся своєю грою приносити користь «Руху». А що буде завтра – побачимо.


– Як тебе зустріли в команді?
– Таке враження, ніби нікуди й не відлучався. Це, мабуть, тому що, перебуваючи в Бельгії, часто з хлопцями контактував, був у курсі новин.


– Ти залишав «Рух», коли його очолював Леонід Кучук, нині ж біля керма - Віталій Пономарьов.
– Жодних проблем, адже під орудою Пономарьова я тренувався в молодіжному складі «Руха». До речі, мені подобається стиль гри, який пропагує Віталій Юрійович, коли акцент робиться на контролі м'яча, активності крайніх захисників.


– У першому таймі стартового поєдинку із «Зорею» у львів'ян далеко не все виходило. Хто винен?
– У нас багато молоді, десь на заваді було надмірне хвилювання, що призводило до помилок. Що до мене, то спочатку було важко, бо я через участь в молодіжному чемпіонаті Європи приєднався до «Руха» лише на останньому етапі підготовки. Проте було переконання, що після перерви ми досягнемо зламу.


– Але ж в другому таймі кардинальних кадрових змін в «Руха» не сталося, не відбулося пертурбацій і в тактичній схемі.
– Головне, ми зуміли налаштувати себе,що все залежить від нас, що коли кожен додасть, то у «Зорі» почнуться проблеми. До нашого агресивного стилю, зі змінами напрямів атак, гості виявилися не готовими. Вважаю, що ми здобули вольову перемогу заслужено.


– Про що говорили після фінального свистка в роздягальні?
– Про те, що не можна заспокоюватися на досягнутому, що «Рух» заслуговує більшого, ніж боротьба за виживання в еліті.


Фото: ФК "Кортрейк"