1 серпня 2023 08:43

Заплутались чи забрехались? Заставу 9,88 млн грн за Павелка вимагають повернути назад

Схоже, у справі Андрія Павелка намагаються провернути черговий "фінт".


Сьогодні, 31-го липня, у Шевченківському районному суді міста Львова відбулося засідання про повернення коштів, які були внесені як застава за Андрія Павелка наприкінці 2022-го року. Мова про 9 мільйонів 880 тисяч гривень. Це не ті гроші від УАФ Маркетинг, які за рішенням від 16-го червня перерахувалися на користь держави.


Це резервний внесок застави за Андрія Павелка від такого собі Болінського Святослава Святославовича, на випадок, якщо гроші від УАФ Маркетинг суд би не прийняв. Так ось сьогодні, цей Болінський Святослав Святославович заявив, що він помилково вніс майже 10 млн грн застави за президента УАФ! Оце так прикра помилка. І тепер він вимагає повернути ці гроші.


Смішно? А насправді ні. Ця справа про повернення коштів за заставу Андрія Павелка з'явилася саме зараз, за два тижні до того, як має завершитися термін запобіжного заходу функціонера УАФ і тоді він вийде з СІЗО. Тобто, заставу за Павелка Болінський вніс ще наприкінці 2022-го року, а ось так звану "помилку" він побачив лише зараз і вирішив повернути гроші. До слова, сьогоднішнє засідання у цій справі перенесли на 2-ге серпня.


А тепер найцікавіше, прокурори збираються подати клопотання про продовження терміну запобіжного заходу для Андрія Павелка 1-го серпня і заслухати цю справу мають 2-го серпня, але на 2-ге серпня призначені інші засідання, зокрема про повернення коштів за заставу Павелка, тобто завантаженість суду може не дозволити розглянути клопотання про продовження терміну запобіжного заходу для президента Української асоціації футболу і слухання перенесуть на інший день. І якщо до 14-го серпня не буде рішення про продовження терміну запобіжного для Андрія Павелка він вийде із СІЗО.