26 липня 2023 18:14

"Уніон" оголосив про трансфер голкіпера "Герти"

Берлінський "Уніон" оголосив про трансфер воротаря Александара Шволова. Голкіпер захищав кольори "Герти", але нещодавно угоду було розірвано за обопільною згодою сторін. Берлінському клубу Шволов дістався як вільний агент.


Футбольну кар'єру Шволов розпочав у рідному місті Вісбадені, а потім перейшов до команди U-16 клубу "Фрайбург". Саме у складі команди U-19 18-річний футболіст домігся першого успіху 2011 року, вигравши Кубок Німеччини. Тоді він був капітаном команди.


У сезоні 2014/15 Шволов на правах оренди перейшов в "Армінію Білефельд" і допоміг цьому клубу вийти до 2-ї Бундесліги. Після повернення до "Фрайбурга" (який на той час також виступав у другому дивізіоні) Шволов став основним голкіпером команди і допоміг вийти до Бундесліги.


У сезоні 2017/18 Александар отримав "Золоту рукавичку" як найкращий воротар Бундесліги. Провів чотири поєдинки у збірній Німеччини U-20.


- Алекс - досвідчений воротар Бундесліги", - так охарактеризував новачка директор "Уніона" Олівер Рунерт. - За наявності необхідного терпіння, ми впевнені, він принесе багато користі нашому клубу, він допоможе розширити наші можливості.