22 липня 2023 10:51

"Він мені нагадує його": Севідов прирівняв талант "Динамо" до колишнього захисника "Шахтаря"

Екс-головний тренер Карпат, Металіста, Маріуполя та низки інших українських клубів Олександр Севідов висловив свою думку про гравця Динамо Крістіана Біловара.


Олександр Севідов зазначив, що на навчально-тренувальних зборах Динамо в Австрії дуже добре себе проявляє 22-річний український центральний захисник Крістіан Біловар.

«Зараз багато говорять про Біловара. Це і зрозуміло, бо у нашому футболі загалом, і в Динамо зокрема є дефіцит центральних захисників. За іграми, які я бачив, намалювати його портрет дуже складно».


Експерт порівняв захисника з екс-захисником Шахтаря Віктором Онопком, з яким вони разом були у молодіжній команді «гірників» з 1986 по 1988 роки.

«Він мені нагадує Онопка за конституцією тіла: довгі ноги, жилистий. Колись ми в дублі Шахтаря перед сезоном бігали у легкоатлетичному манежі на «Авангарді». Ми з Вітею стали на пару на 30 метрів. Стартанули, думаю «Де Вітя?». Я читав, що в нього написано на спині».

Севідов вважає, що Біловар залишиться у Динамо у новому сезоні.

«Якщо людина з такими довгими ногами розганяється, то може дістати будь-якого гравця. Я не люблю хвалити, щоб потім знову не рвати на собі волосся і кричати: "Навіщо ви його залишили в команді?". Потрібно дати час. Думаю, що його залишать», – сказав Севідов у програмі «Фінти та підкати».

Вихованець Динамо Біловар провів минулого сезону на правах оренди в АЕЛ Лімасол. Там він провів 29 матчів, у яких не відзначався результативними діями. Контракт гравця з біло-синіми розрахований до 30 червня 2024 року;

Уродженець Луганська Онопко виступав за першу команду Шахтаря з 1990 по 1992 роки. (55 матчів, два голи). Після розпаду СРСР він прийняв російське громадянство.