19 липня 2023 16:13

"Я радив його Буряку у збірну України": Кварцяний назвав найкращих гравців, яких він тренував

Відомий український фахівець Віталій Кварцяний виділив кількох футболістів, яких він тренував у роки роботи наставником луцької Волині.


«Кожен гравець залишив слід у моєму житті. Я не хочу когось образити, не назвавши його прізвище. Під моїм керівництвом грало багато збірок.


Бабатунде з Нігерією виступав на чемпіонаті світу в Бразилії, Ряхн – за Естонію, Круніч – за Боснію, Гуйє – за Сенегал, Біквалфі – за Румунію, Джудович, який нині працює тренером у Чорногорії, серб Девіч, якого натуралізували для збірної України», – сказав Кварцяний.


Тренер також виділив кількох українських гравців, одного з яких він рекомендував Леоніду Буряку, який очолював нашу національну збірну з 2001 по 2003 рік.


«З українців відзначу Шевчука, Хачеріді, Лужного, Сачка. Я Василя радив Буряку до збірної України, але на той час там грали Шевченко та Ребров, тож пробитися було нереально.


Федюков, Дикий, Степа Павлов – також сильні особистості. Сашко Піщур до мене взагалі чотири рази повертався. Це махіна», – зазначив Кварцяний.