16 липня 2023 08:25

КОНМЕБОЛ обговорює створення нового турніру за участю команд з Лібертадорес, МЛС та Мексики

КОНМЕБОЛ (Південноамериканська конфедерація футболу) і КОНКАКАФ (конфедерація футболу Північної і Центральної Америки та країн Карибського басейну) обговорюють питання про створення міжамериканського клубного турніру між командами з Південної Америки, Мексики та MLS. Можливість організації такого змагання вже обговорювали на раді південноамериканської конфедерації, інформує uol.


На 2024 рік уже заплановано турнір у форматі "Фіналу чотирьох" за участю чотирьох команд із двох конфедерацій. Хоча терміни проведення турніру ще не затверджені, і КОНМЕБОЛ, і КОНКАКАФ заявили, що працюють над його створенням.

На раді КОНМЕБОЛ обговорювали ідею організації більшого чемпіонату, що включає команди з Лібертадорес, Південної Америки, Мексики і MLS. Обговорюється можливість проведення турніру з 2025 року. Обговорюється питання про кількість команд - від восьми до 16.

Це не пов'язано з включенням до Лібертадорес північноамериканських команд, про що ходили чутки в аргентинських ЗМІ.

На думку учасників обговорення, у разі його підтвердження міжамериканський турнір матиме велику комерційну цінність. Це пов'язано з можливістю проведення матчів у США. Однак одним із каменів спотикання є час проведення ігор. У Бразилії, наприклад, уже існують труднощі зі складанням розкладу матчів, а також конфлікти між CBF і КОНМЕБОЛ.

КОНМЕБОЛ і КОНКАКАФ встановили тісніші зв'язки для організації турнірів як для національних збірних, так і для команд. Настільки, що Копа Америка буде проводитися в США.