15 липня 2023 13:52

Андрій ЯРМОЛЕНКО: "33 роки – просто цифри у паспорті. Купа прикладів: Мессі, Роналду, Модрич, Бензема"

Вінгер «Динамо» Андрій Ярмоленко наголосив, що планував повернутися у команду в такому віці, щоб мати змогу допомогти здобувати результат.


– Декілька років тому ти казав, що якщо подзвонить Суркіс і скаже «Андрію, ти потрібен», то ти сядеш та думатимеш. Тому ми зробили презентаційний ролик саме у такому ключі, де президент дзвонить тобі по відеозв’язку та каже: «Синку, пора додому». Ця фраза стала крилатою на декілька тижнів вперед. Я так розумію, твої перемовини про повернення в «Динамо» приблизно так і відбувалися?


– Якщо чесно, то це найлегші перемовини у моєму житті. Ми просто з ним зідзвонилися, а він запитав: «Переходиш? Пора?». Я кажу: «Так, все, як ми й домовлялися».

Зараз мені 33 роки, настав той час у моїй кар’єрі, де мені потрібно думати про майбутнє. Розумію, що мені залишилося грати не так багато на найвищому рівні. Саме такий вік, де я можу ще щось дати «Динамо». Не хотів приходити у такому віці, як 36 років, коли розумієш, що у тебе немає сил. Просто прийти гарно закінчити в команді, де тебе люблять та цінують – я так не хотів. Я хотів прийти в команду і щось їй дати. Чи зможу – покаже час. Але віддам всі сили, 100%.

– Люди, які бачать повернення в «Динамо», відчувають, що їм потрібен той самий Ярмоленко, який йшов з Києва 6 років тому.


– Для мене 33 роки – це просто цифри в паспорті. Якщо ти професійний футболіст та слідкуєш за собою, своїм відновленням, професійно ставишся, знаєш своє тіло, розумієш, що потрібно робити для набору найкращих кондицій – то я не бачу в цьому ніяких проблем. Купа прикладів – Мессі виграв чемпіонат світу, Роналду, Модрич – найкращий гравець в «Реала» в 36-37 років, Бензема.

Це просто стереотип. У нас в країні люблять говорити, що після 30 – вже старий, не біжить. Так, з роками втрачаєш якісь якості – можливо, швидкість. Але приходить досвід, по-іншому дивишся на футбол. Відчуваєш по-іншому гру. Досвід, можливо, значить у футболі набагато більше, ніж швидкість, удар чи дриблінг. Це дуже важлива частина в футболі. Звичайно, у кожної людини своя думка – жодних проблем, – відповів Ярмоленко.