12 липня 2023 22:22

Контрольний поєдинок. "Динамо" – "Янг Бойз" 3:3. Звіт про матч

Триває підготовка «Динамо» до нового сезону на літніх навчально-тренувальних зборах в Австрії. У середу, 12-го липня, наша команда провела четвертий контрольний матч. Нагадаємо, 5-го липня «біло-сині» перемогли «Динамо» (Бухарест) з рахунком 4:1. 8-го липня розгромили австрійський «Вольфсбергер» - 8:0, а 9-го липня святкували перемогу над словенським клубом «Триглав» - 9:0.


Цього разу суперником підопічних Мірчі Луческу став чинний чемпіон Швейцарії – «Янг Бойз».


Триває підготовка «Динамо» до нового сезону на літніх навчально-тренувальних зборах в Австрії. У середу, 12-го липня, наша команда провела четвертий контрольний матч. Нагадаємо, 5-го липня «біло-сині» перемогли «Динамо» (Бухарест) з рахунком 4:1. 8-го липня розгромили австрійський «Вольфсбергер» - 8:0, а 9-го липня святкували перемогу над словенським клубом «Триглав» - 9:0.


Цього разу суперником підопічних Мірчі Луческу став чинний чемпіон Швейцарії – «Янг Бойз».

З самого початку зустрічі динамівці застосували активний пресинг. Перший небезпечний момент вони створили на 6-й хвилині, коли до атаки підключився Дубінчак і завдав удару у кут воріт – м’яч рикошетом від захисника вилетів на кутовий, а після подачі від кутової позначки головою пробивав Беніто – невлучно. Але з другої спроби Владиславу таки вдалося відзначитися: після багатоходової атаки за участі Ярмоленка та Тимчика послідував простріл Олександра до штрафного майданчика, де Дубінчак метрів з 9-ти у дотик вразив ворота – 1:0.

У наступному моменті Дубінчак вже відпрацював у захисті, заблокувавши небезпечний удар суперника. Надалі динамівці продовжили володіти ініціативою, на ударній позиції опинився Караваєв, але йому трохи не пощастило. Незабаром м’яч вдруге влетів у сітку воріт швейцарців, але хтось з динамівців опинився в офсайді, тому взяття воріт було скасоване.


«Янг Бойз» відповів доволі небезпечним ударом головою, після якого Бущан в ефектному сейві витягнув м’яч з-під поперечини та перевів його на кутовий. Загалом, команди грали динамічно, не затримуючи м’яч у середині поля, демонструючи видовищний футбол. В одному з моментів господарі скористалися помилкою у захисті українців, Еліа випередив нашого захисника, вийшов сам-на-сам із Бущаном та спрямував м’яч точно у дальній кут воріт, зрівнявши рахунок.

Але раділи швейцарці недовго – через кілька хвилин наші хлопці провели ще одну результативну атаку: Ярмоленко зробив простріл до штрафного майданчика, де м’яч прийняв Беніто, з його першим ударом впорався воротар, але після добивання у виконанні того ж Беніто сфера таки опинилася у сітці. Одразу ж Малувуну цілив у ближній кут динамівських воріт, але Бущан зіграв надійно. Ще в одному моменті наш голкіпер вдало діяв на виході.

Матч проходив у непоступливій боротьбі, в одному з моментів м’яч влучив у руку Тимчику, коли той в падінні намагався вибити його за межі поля. І оскільки подія відбулася у штрафному майданчику гостей, арбітр призначив пенальті, який чітко реалізував Нсаме, тож «Янг Бойз» вдруге зрівняв рахунок. До свистка на перерву команди продовжували обмінюватися небезпечними моментами. Бущан вчергове врятував свою команду, коли кулаком вибив м’яч з-під поперечини після удару Малувуну.


Другий тайм активніше розпочали швейцарці, але з часом кияни почали все частіше наближатися до чужих воріт. На перебіг гри дещо впливала злива, яка розпочалася у місті Біль. По-справжньому небезпечних моментів обидві команди до певного часу не створювали. На відміну від суперника, тренерський штаб динамівців робив заміни вже по ходу другого тайму, а не у перерві. Українці активно використовували фланги, але вигоди це не приносило.


Натомість, футболісти «Янг Бойз» своєю можливістю скористалися сповна: Лакоми отримав м’яч перед півколом біля штрафного майданчика та невідпорним ударом спрямував його точно у правий від себе кут воріт. У нашої ж команди не все виходило в атаці – суперники вчасно перехоплювали м’яч та блокували спроби українців забити. Варто відзначити потужний удар Тимчика у ближню «дев’ятку», але воротар швейцарців зміг у стрибку перевести м’яч на кутовий.


Наприкінці поєдинку футболісти «Янг Бойз» заробили право на небезпечний штрафний удар, але влучили у стінку. А останнє слово залишилося за динамівцями: Караваєв віддав вчасну передачу по флангу на Діало, той трохи змістився та прострілив до воротарського майданчика, де захисник суперника Лустенбергер., намагаючись вибити м’яч, зрізав його у власні ворота.


Тож, у підсумку - 3:3 – бойова нічия у четвертому контрольному поєдинку «Динамо» на тренувальному зборі в Австрії. Наступний спаринг «біло-сині» проведуть 16 липня проти кіпрської команди «Аріс».


Товариський матч


12.07.2023. Biel, Стадіон Tissot-Arena


«Динамо» (Київ) – «Янг Бойз» (Швейцарія) – 3:3 (2:2)


«Динамо»: 1. Бущан, 44. Дубінчак (20. Караваєв, 83), 25. Дячук, 4. Попов, 24. Тимчик (23. Малиш, 83), 5. Сидорчук (к) (18. Андрієвський, 59), 10. Шапаренко (8. Шепелєв, 59), 29. Буяльський (37. Царенко, 69), 77. Беніто (70. Лєднєв, 69), 7. Кабаєв (91. Волошин, 59), 21. Ярмоленко (30. Діалло, 69).


«Янг Бойз» (стартовий склад): 1. Раціоппі, 6. Малувуну, 7. Угрініч, 13. Камара, 15. Еліа Ліна, 16. Фасснахт, 17. Янко, 18. Нсаме, 20. Ніассе, 25. Біхсель, 27. Сайлер.


Голи: Дубінчак (9), Беніто (23), Лустенбергер (90, автогол) – Еліа (19), Нсаме (37, з пен.), Лакоми (65).


Фото: ФК "Динамо" Київ