9 липня 2023 20:13

Daily Mail: Оскаженілий Путін звільнив командувача військами в рф в Україні

Президент країни-агресора Володимир Путін звільнив Валерія Герасимова з посади командувача російськими військами в Україні.


Як повідомляє Daily Mail, місце Герасимова посів командувач ВДВ Теплинський. При цьому, за даними видання, Герасимов залишиться начальником Генштабу РФ, проте загальна відповідальність за результат війни в Україні тепер лягає на Теплинського.


Примітно, що Теплинський - уродженець Донецької області. Він вважається одним з "найбільш здібних" російських воєначальників.


Офіційної інформації про звільнення Герасимова в російських ЗМІ на даний момент немає, проте, як йдеться в матеріалі, кадрові перестановки відбулися відразу після повернення в Україну "азовців".


Повернення в Україну "азовців"


8 липня 2023 року стало відомо про те, що в Україну повертаються п'ятеро командирів"Азова".


Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега були звільнені з російського полону у вересні 2022 року і перебували в Туреччині на умовах обміну.


Інформація про повернення захисників "Азовсталі" викликала бурхливу реакцію з боку Кремля.


Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк прокоментував реакцію Москви на повернення в Україну захисників "Азовсталі", додавши, що тепер Росію завжди будуть ставити на "відоме їй місце".


В ISW проаналізували дії Ердогана, який відпустив в Україну захисників "Азовсталі".