4 липня 2023 17:01

"Приїхали на стадіон, а тренера немає!": як Безсонов та Дем'яненко відзначали звільнення Сабо з "Динамо" – історія 90-х

Колишній керівник ЦСКА-Борисфен Ігор Ковалевич поділився історією про те, як екс-футболіст Динамо Володимир Безсонов залишив тренерську посаду через випивку.


Ігор Ковалевич розповів історію, яка сталася наприкінці 1994 року. Тоді через рік після призначення втратив свою тренерську посаду в Динамо Йожеф Сабо, а його помічник Анатолій Дем'яненко разом із тренером ЦСКА-Борисфен відзначив цю справу з алкоголем.


«Ми ще грали у Другій лізі та жили на олімпійській базі, а через паркан була динамівська. Тоді головним тренером у нас був Володимир Безсонов.

У Динамо якраз знімають Сабо, якого у клубі ніхто не любив. І Бессонов із Дем'яненком, який тоді був помічником Сабо, добре відзначили цю подію. Але Толя здоровий хлопець, а Володя не такий міцний».


Наступного дня ЦСКА-Борисфен мав матч, але за словами Ковалевича, Бессонов на нього не з'явився.

«Борисфен грав із Оболонню у Кубку. Ми приїхали на стадіон, а тренера нема! Мені сказали, що Бессонову стало погано, чимось отруївся та його повезли додому. Тут на гру приїжджає дружина Безсонова з дітьми та запитує: «Де Володя?». Я здивований: «Як де? Стало погано і поїхав додому». Вона каже: «Я щойно з дому, його там немає».

Безсонов після цієї ситуації вирішив піти із ЦСКА-Борисфена, оскільки йому стало соромно за свою поведінку.

«Поїхали ми до нього додому, дивимося – чи стоїть його машина, а в ній спить Володя. Наступного дня мені дзвонить Безсонов: «Мені соромно за вчорашній вечір. Я пишу заяву та йду». Я намагався його відмовити, але він був непохитний. Цей випадок показав порядність Бессонова», – розповів Ковалевич в інтерв'ю «Українському футболу».