1 липня 2023 17:52

Руслан РОТАНЬ: "Не ми маємо підлаштовуватися під Францію, а вони під нас"

Прес-конференція головного тренера збірної України U-21 Руслана Ротаня перед матчем із Францією.

- Які кадрові проблеми у команді?

- Деякі гравці мають невеликі пошкодження. Наприклад у В'юнника. Його участь у матчі під питанням. Все вирішиться завтра. Мудрик два дні працює у загальній групі, тому цілком можливо, що він з'явиться на полі.


- У плей-офф починає діяти VAR. Це якось вплине на встановлення гравців?


- Я вважаю, що до цієї стадії ми підходимо до стандартної ситуації у європейському футболі, де завжди є VAR. Нам слід зберігати максимальну концентрацію. Це стосується не лише лінії захисту, а всіх гравців та їхньої дисципліни в цілому.


- Які сильні сторони французів ви могли б відзначити?


- Це одна із найсильніших збірних, з якими ми грали. Це чи не єдина команда, чиї гравці виступають у топ-чемпіонатах. Це вже багато про що говорить. В індивідуальному плані вони дуже сильні футболісти. Ми побачили це, коли грали з ними два минулі рази. Десь треба буде грати тет-а-тет, коли потрібно вигравати мікродуелі на близькій відстані. Потрібно бути готовим до цього та бути дисциплінованими. Потрібно відповідати своєю грою, від якої ми не повинні відходити. Ми не повинні підлаштовуватися під суперника. Він має підлаштовуватися під нас.


Ми гратимемо проти, можливо, найкращою командою турніру. Наша мотивація - бути кращою за них. Це перевірка для нашого колективу. Наші хлопці заслуговують на більше.