30 червня 2023 11:49

"Замість того, щоб воювати, ти граєш тут у футбол": тренер у Чехії образив українця, за справу взялася поліція

Фото - ua.depositphotos.com


Тренер Велке Пржилеп Ян Котвас під час матчу з Горомержице в аматорському чемпіонаті Чехії висловився на адресу українського футболіста Мар'яна Федишина, який грав у складі суперника. Інцидент не залишився поза увагою поліції. Про це повідомляє Nymbursky Denik.

Скандальний епізод стався у другій половині першого тайму. Федишин порушив правила та отримав від судді жовту картку, але тренеру суперника цього було мало, і він почав вигукувати образи на адресу українця.


«Ти український виродок, замість того, щоб воювати, ти граєш тут у футбол».


Одноклубник Федишина сказав, що пристрасті між гравцями швидко вщухли, але потім почали доносити образи від тренера суперників.


«Мар'ян маленький та спритний, обійшов суперника на лінії та збив його. Гравці покричали небагато, щось сказали один одному, але нічого серйозного просто обмін думками. І тоді з лави запасних пролунали жахливі образи».


Однак Котвас заперечує свою провину.


«Він постійно наполягає на своїй невинності. Він заперечує практично всі твердження. Але цих заяв, які ми почули, достатньо», - сказав Мартін Опатрни, голова дисциплінарної комісії з Праги.


Тренер суперників служить у чеській армії підполковником. Тому в справу було втягнуто й військову поліцію.


Дії Котваса підпадають під статтю 355 Кримінального кодексу Чехії: «Наклепи на націю, расу, етнічну чи іншу групу осіб».

Неврівноваженому тренеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.