28 червня 2023 21:26

Євро-2023: Англія у бездоганному стилі виграла групу, Німеччина зганьбилася, Ізраїль прорвався до плей-оф

Відбулися матчі останнього туру молодіжного чемпіонату Європи в групі С.


Євро-2023, 3 тур


Англія – Німеччина – 2:0


Голи: Арчер, 4, Елліот, 21


Ізраїль – Чехія – 1:0


Гол: Гендельман, 82


Німеччина провалила цей турнір. Одна з найгірших команд. Щоб уникнути ганьби в останньому турі, їй потрібно було створити диво – обіграти фаворита групи С. Англія вже усе всім довела, достроково здобувши путівку в плей-офф. Втім, Лі Карслі знайшов очевидний спосіб мотивувати своїх підопічних – випустив тих, хто не грав (чи майже не грав) у попередніх турах.


Навіть резерв англійської молодіжки став нездоланною перешкодою для німців. Вони посипалися вже на старті зустрічі. Арчер спочатку "налякав" оборону суперника, а згодом вже й не пробачив, відкривши рахунок на 4-й хвилині. Англія не планувала на цьому зупинятися і на 21-й Елліот здійснив рейд від центрального кола у чужий штрафний та подвоїв перевагу.


Після цього гра заспокоїлася. Німеччина була приреченою, а британцям не було куди поспішати. Рахунок так і не змінився. У підсумку, Англія бездоганно завершила груповий етап – три перемоги без пропущених голів (більше таким ніхто не може похизуватися). В 1/4 ця збірна зустрінеться з Португалією.


Ізраїль зумів вирвати необхідну перемогу. Чехам в цьому матчі було достатньо навіть нічиєї, але вони пропустили від Гендельмана наприкінці зустрічі. Цей гол вивів Ізраїль до плей-офф, де він зіграє проти Грузії.