20 червня 2023 20:22

"У контракті Вірта це вже не було прописано": джерело розкрило, як "Верес" "підставив" свого екс-тренера

Юрій Вірт зі скандалом залишив посаду головного тренера Вереса після стикового матчу-відповіді за місце в УПЛ проти запорізького Металурга, за підсумками якого рівненська команда зберегла прописку у вищому дивізіоні.


Наставник після поєдинку заявив, що всі у клубі були налаштовані проти нього.


Авторитетний спортивний журналіст Віктор Вацко повідомив про те, що між менеджментом Вереса та Віртом відбулася безстороння розмова після вирішального стикового матчу з Металургом.


«Після матчу-відповіді проти Металурга Вірт дуже жорстко і з презирством говорив особисто з деякими представниками менеджменту клубу. Я б списав це на образу за відставку, якби не інсайди в медіа про ті чи інші нюанси з роздягальні Вереса.


У них були стабільно негативні посилання на адресу Вірта: то диктатор, то замкнув на собі все, що стосується команди. То займався сам трансферною політикою, нікого не підпускаючи, то збирав із преміальних футболістів на роботу із суддями», – сказав Вацко.

Вацко також поділився інформацією про особливості контракту Вірта з Вересом.


«Вірта залишався ще один рік контракту з Вересом. Два роки тому він підписав трирічний контракт. Там було прописано завдання: у першому сезоні – не вилетіти, у другому – потрапити до топ-10, у третьому – вийти до єврокубків.


Під ці завдання клуб обіцяв правильне фінансоване, але цього в контракті Вірта вже не було прописано», – заявив журналіст.


Джерело також повідомило про рівень зарплат у рівненській команді в останні два сезони.


«У першому сезоні Вереса в УПЛ рівень зарплат у команді сягав шести тисяч доларів. Це за завдання не вилетіти. Зараз, за завдання попадання в топ-10 – 30 тисяч гривень. Два-три гравці отримували близько двох – двох з половиною тисяч доларів на місяць у гривневому еквіваленті.


Зарплатна відомість першої команди Вереса складала один мільйон гривень на місяць. Це дуже скромно для клубу УПЛ, навіть у сучасних реаліях», – сказав Вацко в ефірі авторського ютуб-каналу.


49-річний Вірт очолив Верес у червні 2019 року та вивів рівненську команду з Другої ліги транзитом через Першу лігу до найвищого українського дивізіону.


Головним тренером Вереса після звільнення Вірта було призначено Сергія Лавриненка.