13 червня 2023 16:09

Роман Зозуля – на питання, хто може замінити Міністра молоді та спорту Гутцайта: "Мені цікаво це. Або президентом УАФ, цих 2 напрямки"

Український футболіст Роман Зозуля заявив, що готовий до роботи в Міністерстві молоді та спорту або УАФ.


– Гутцайт виявився таким же популістом, як і Павелко. Окрім якихось корупційних скандалів. Як спорт може представляти людина, яка пише «Підтримую рішення Федерації дзюдо України у змаганнях, куди сліпо допустили російських спортсменів»? Парадокс в тому, що росіяни на цей чемпіонат поїхали, а українці – ні.


– Я ж писав пости. Тут також моя точка зору – ми здалися, а не боролися. І все. Незрозумілі правила гри – одним можна, іншим не можна. Одні грають, інші ні. Поставте тоді для всіх одинакові умови. Розумію, умовно, борців, дзюдоїстів. Хтось готується все життя, щоб поїхати на чемпіонат світу, Олімпіаду, тренується, працює з ранку до ночі. І йому кажуть «ні». А тенісистам можна грати проти білорусів, футболістам… «А білоруси в інших групах». Ну так зроби одні правила для всіх.


– У чому полягає, що угодні Гутцайту – можуть, а неугодні – ні?


– Не знаю. Хто в кентах з федерацій – можуть, інші – ні. Не знаю. Треба спілкуватися з НОК, добиватися, їхати. Ти як міністр повинен спати в Європі. Поїхав у Федерацію дзюдо – спиш там, доки не добився. Звідти переїхав в інше місто поговорити по тенісу. Туди, туди.


Битися за своїх спортсменів, а не просто опустити руки чи здатися. Це неправильно.


– Ми всі критикуємо Гутцайта. Хто може його взагалі замінити? Хто для тебе?

– На цей момент?

– Так.


– Мені цікаво.


– Саме посада Міністра молоді та спорту?

– Ну так. Мені цікаво це. Або УАФ. Цікаві 2 цих напрямки. Якщо скажу «ні» – збрешу.


– Ти б хотів бути президентом УАФ?


– Так. Якщо футболіст, який закінчив кар’єру, не хоче бути тренером чи президентом УАФ… Мені здається, це кожен футболіст хоче. Якщо не хоче бути ні тим, ні тим – то він бреше.


– Ти не хочеш бути тренером?


– Тренером ні. Я хочу розвивати наш спорт. Якщо брати Міністерство спорту – то розвивати спорт, якщо брати УАФ – то футбол. Мені от «чешеться», хочу допомогти дітям, Україні. І нарешті відновити футбол, – відповів Зозуля.