11 червня 2023 23:45

Можна сміливо повертатися до "Аталанти": "Спеція" Коваленко програла "Вероні" і залишила Серію А

У неділю, 11 червня, в Реджо-нель-Емілії на стадіоні «Мапеї» відбувся стиковий матч за право залишитися в Серії А між Спецією та Вероною.


Верона активно розпочала матч і вже на п'ятій хвилині відкрила рахунок. Давиде Фараоні вирішив зазнати успіху ударом з дальньої дистанції. Завдяки рикошету м'яч влетів у сітку повз воротаря.

За десять хвилин рахунок зрівнявся. Ітан Ампаду неймовірно пробив в один дотик із дальньої дистанції. М'яч рикошетом від стійки влетів у ліву дев'ятку.

Проте радість Спеції була недовгою. На 26-й хвилині Мілан Джурич виконав дотепну передачу, адресатом якої став Сіріль Нґонґе. Він позбувся опіки біля штрафного майданчика і неймовірним ударом влучив у лівий нижній кут воріт.

Але це було ще не все в першому таймі. На 38-й хвилині третій м'яч влетів у ворота Спеції – знову відзначився Нґонґе.


На 65-й хвилині на заміну вийшов український півзахисник Спеції Віктор Коваленко і вже за три хвилини його команда отримала шанс скоротити відставання в рахунку. Фараоні отримав червону картку за гру рукою у своєму штрафному та пенальті, проте М'Бала Нзола не зміг переграти голкіпера Верони.

Як не намагалася Спеція врятувати матч, але рахунок так і не змінився. Таким чином, Верона залишилася в елітному дивізіоні Італії, а команда Коваленка вилетіла до Серії В.