5 червня 2023 22:05

Ібрагімович: "Будь Райола живий, я б продовжив грати, тому що він хотів отримувати комісійні. Сумніваюся, що буде ще один Ібра з огляду на моє его"

Златан Ібрагімович не планує влаштовуватись тренером найближчим часом.

«Я прийшов до «Мілана» і взяв на себе величезну відповідальність. Я був пілотом, який спрямовував цю команду, і мені це подобалося. Коли я був у США, то не збирався повертатися до Європи, але Міно Райола мене переконав. До його появи я був самотній, але поділив із ним своє життя. Після трагедії, яка з ним сталася, як раніше не могло бути.


Якби він був із нами, я б продовжив грати, бо він хотів отримувати комісійні. Вибач, Міно, але це правда!

Зараз я хочу просто зробити паузу і насолодитися тим, чого досяг. Неправильно приймати рішення [про посаду в структурі клубу] поспіхом, зараз емоцій надто багато. Хочу влітку відпочити, все обміркувати, і тоді подивимося.


Бути тренером чи директором – це велика відповідальність. Гравець може бути собою, тренер обмежений. Я не можу приїхати на роботу на Ferrari як тренер. Ну гаразд, може, Ібра і міг би... Давайте змінимо правила!


Я не думаю про те, щоб взагалі піти з футболу, але якщо я залишусь, то мені потрібно буде починати все з нуля, підніматися сходами. Немає гарантій, що я неодмінно стану топ-тренером.


Коли я був юний, мене порівнювали з Марко ван Бастеном, але ван Бастен – це ван Бастен, а я – це я. У нас може бути щось спільне, але я не думаю, що порівняння коректні. Сумніваюся, що ми знайдемо ще одного Златана, враховуючи моє его...» – сказав форвард, який покидає «Мілан» після закінчення сезону і завершує кар'єру.