5 червня 2023 20:12

До 2025 року в Ередивізії заборонять штучне покриття

Усі 18 клубів чемпіонату Нідерландів досягли угоди про заборону штучного покриття для футбольних полів під час загальних зборів у понеділок, 5 червня. Вирішили, що з сезону-2025/2026 у всіх клубів, які виступають в Ередивізії, мають бути поля з натуральною травою або з високоякісним гібридним покриттям, повідомляє Voetbal Unternational.

У сезоні, що завершився, штучний газон використовувався на стадіонах всього чотирьох клубів Ередивізії: «Камбюр», «Еммен», «Ексельсіор» і «Волендам». Представники «Хераклесу» з Алмело запевнили, що штучний газон буде виведений з експлуатації в 2024 році, і через рік іншим клубам теж доведеться наслідувати їхній приклад. Крім того, з наступного сезону набуде чинності новий протокол змагань, який включає підвищені вимоги до якості полів з натуральним, гібридним або штучним покриттям.

На понеділковій зустрічі також обговорювалося фінансове питання, а саме розподіл доходів від виступу клубів у єврокубках. З 2025 по 2030 рік клуби, які грають у європейських турнірах, зобов'язані передавати 3,75% своїх доходів клубам, які не змогли пробитися до єврокубків. У поєднанні зі спонсорськими контрактами, доходами від продажу прав на трансляцію чемпіонату та зростаючими доходами від УЄФА це, за задумом керівництва Ередивізії, призведе до зміцнення внутрішньої конкуренції та підвищення інтересу до ліги.