28 травня 2023 18:49

Фанати "Валенсії" підтримають Діакабі, який відмовився від акції проти расизму. Вони назвали Ла Лігу "Лігою Переса" та незадоволені закриттям трибун через ситуацію з Вінісіусом

Уболівальники «Валенсії» організують акцію на підтримку Муктара Діакабі.

Захисник "Валенсії" не став брати участь в антирасистській акції перед матчем 36-го туру проти "Мальорки", організованої після образ вінгера "Реала" Вінісіуса з боку фанатів "Валенсії". Футболісти та судді показували банер з написом «расисти, геть із футболу». Діакабі не став позувати для спільного фото.


Гвінеєць таким чином висловив невдоволення непослідовністю Ла Ліги. У 2021 році він стверджував, що зазнав расистських образ з боку гравця «Кадіса» Хуана Кали. Ліга заявила, що доказів цих образ не було.


Вболівальники «Валенсії» збираються провести акцію на підтримку Діакабі на 12-й хвилині матчу з «Еспаньолом». Крім підтримки футболіста, фанати організують акцію «через несправедливе закриття трибун», «через кампанію проти клубу з боку мадридських ЗМІ», «через LFP (одна з назвою Ла Ліги) – Ліги [президента «Реала»] Флорентіно Переса».


Раніше Комітет зі спортивних змагань Королівської іспанської футбольної федерації ухвалив заборонити використання трибуни стадіону «Валенсії», з якої на адресу Вінісіуса доносилися образи під час гри 35 туру Ла Ліги. Обмеження діятиме протягом п'яти матчів.