23 травня 2023 08:02

Аллегрі про зняття 10-ти очок: "Кинути "Ювентус" – це було б боягузтвом з мого боку. Ми заслужили 2-е місце на полі. Все це – неповага до гравців та тренерів"

Массиміліано Алегрі висловив обурення у зв'язку з позбавленням "Ювентуса" 10 очок.


Після інформації про зняття балів туринці зазнали поразки від «Емполі» (1:4) у 36-му турі Серії А.

«Нам не можна шукати виправдання, ми – «Ювентус», ми звикли перемагати чи бодай боротися за перемогу.

Звичайно, дивно, що вирок винесений за 10 хвилин до початку гри. Але це не виправдовує наш психологічний колапс. Нині ми можемо лише промовчати та зазнати поразки. Перед матчем у нас було 69 очок, ми йшли другими, це має бути ясно всім.

Навіть після зняття 10 очок сьогоднішня перемога давала нам шанси поборотися за місце у Лізі чемпіонів із «Міланом». На жаль, усе склалося інакше.

Я не можу дорікнути хлопцям, запевняю вас, ситуація непроста. І наступні дні також будуть непростими, бо ми вилетіли з Ліги Європи, потім залишилися без 10 очок, а перед цим у нас протягом трьох місяців окуляри то забирали, то повертали.

Це не виправдання, але сезон аномальний для нас, без сумніву, і команда заробила 69 очок.

Ми повинні постаратися набрати шість очок і залишитись фактично другими у таблиці. Команда зробила все можливе в сюрреалістичній ситуації навіть більше, ніж можна було очікувати.

Нам треба все обговорити з керівництвом, зрозуміти, де ми виступатимемо, чи пустять нас до Ліги Європи.

Коли вибуваєш із усіх змагань, потрібно скласти один план. Ми не можемо стверджувати, що «Ювентус» одразу почне перемагати наступного сезону, але головне – бути єдиними у скрутний період.

З мого боку було б боягузтвом кинути «Ювентус» у такий момент. Я розчарований цього вечора, у нас був шанс, але ні в чому не можу дорікнути команді, бо обставини постійно змінюються.

Хочу наголосити на одному: «Ювентус» на другому місці в таблиці, ми заслужили це на полі. Ми приймемо будь-який результат, але я сподіваюся, що все буде залагоджено раз і назавжди. Замість постійного надходження нової інформації, нехай просто вирішать, що вони хочуть зробити з «Ювентусом», скажуть нам і закриють питання.

Те, що відбувається зараз, неповажно по відношенню до тих, хто виконує свою роботу, до гравців та тренерів. Я не вказую, яким має бути рішення, просто прошу вирішити раз і назавжди. Досить», – заявив головний тренер «Ювентуса» в ефірі DAZN.