22 травня 2023 22:20

"Реал": "Луїс Рубіалес не вдався до жодних рішучих дій, щоб уникнути ситуації, яка сталася з Вінісіусом"

«Реал» відреагував на епізод у матчі з «Валенсією» (0:1) у рамках 36-го туру Ла Ліги, коли вінгера мадридців Вінісіуса Жуніора ображали за расовими ознаками.


«Реал» Мадрид хоче подякувати за численні вияви прихильності, солідарності та прихильності, отримані з усього світу до нашого гравця Вінісіуса Жуніора.


Напади ненависті та расизму мають бути назавжди викорінені в нашому суспільстві, і саме так висловилися особи з усіх верств суспільства та з різних національних та міжнародних установ після того, що сталося вчора на стадіоні «Месталья».


Наш клуб висловлює вдячність найвищому авторитету світового футболу, президенту ФІФА Джанні Інфантіно, який заявив, що матчі, в яких відбуваються ці злочини на ґрунті ненависті, повинні бути зупинені та призупинені.


Ми також дякуємо президенту Бразилії Лулі Да Сілві, який просить вжити серйозних заходів для боротьби з цією проблемою, і чиєю жертвою став, як він сказав: «Хлопець, який переміг у житті і який стає одним із найкращих футболістів у світі».


Подібним чином товариші по команді висловили солідарність і підтримку Вінісіусу, що зробили гравці як з «Реала», так і з інших команд світу. Легенди, гравці та тренери, деякі з них такі значні на міжнародній арені, як Роналду Назаріо, Мбаппе, Ріо Фердинанд, Неймар, Кака, Джейдон Санчо, Лінекер, Роберто Карлос й Каземіро, а також десятки десятків діячів світового футболу.

Прикрі події, які облетіли весь світ і бентежать наш футбол, оскільки вони відображені та засуджені у великих міжнародних ЗМІ. У Washington Post або L'Équipe, якщо назвати лише кілька символічних прикладів, вони дуже рішуче підкреслюють серйозну проблему іспанського футболу.


І, нарешті, ми здивовані заявами президента Федерації футболу Іспанії Луїса Рубіалеса, тому що, оскільки він є головою іспанського футболу та арбітражної команди, він не вдався до жодних рішучих дій, згідно з ФІФА, протоколів, щоб уникнути ситуації, яка склалася. Імідж нашого футболу сильно зіпсований і зіпсований на очах у всіх.


Своєю пасивністю він посприяв безпорадності нашого гравця Вінісіуса. Арбітри, далекі від того, щоб діяти твердо та застосовувати нормативні протоколи, у більшості випадків вирішили гальмувати себе та уникати прийняття рішень, які їм відповідали. Буквально вчора колегія та особи, відповідальні за VAR, ухилилися від своїх обов’язків і прийняли несправедливі рішення на основі неповних зображень, які не бачили повністю, які були упередженими та спричинили пряме видалення нашого гравця Вінісіуса Жуніора.


На жаль, те, що сталося вчора, і керівництво, яке зробили арбітри та VAR, не сприйняли це як щось ізольоване, а як те, що повторювалося в багатьох наших матчах. Жертва, яка страждає від цього, ніколи не може нести відповідальність за злочин.


З усіх цих причин ми з великим занепокоєнням бачимо, що Федерація футболу Іспанії не вжила жодних заходів за весь цей час, попри очевидні та неодноразові попереджувальні сигнали, які ми засуджували з боку нашого клубу.


«Реал» Мадрид сподівається, що, враховуючи серйозність поточної ситуації та образ, який пропонується світові про іспанський футбол, усіма тими, хто має відповідальність і компетенцію, будуть вжиті рішучі та негайні дії для боротьби з цими лихами, як расизм, ксенофобія, ненависть. Наш клуб і надалі працюватиме, щоб цінності, на яких ґрунтується наша історія, і надалі залишалися взірцем співіснування та взірцем», - йдеться у заяві.