18 травня 2023 12:08
1

Михайло Кополовець – про УПЛ: "Якщо якийсь топовий гранд не забиває, то на допомогу приходять судді – тому і чемпіонат нецікавий"

Колишній директор «Миная» Михайло Кополовець поділився думками щодо сьогоднішнього рівня УПЛ.


– Погоджуєшся, що цей чемпіонат України – найслабший як мінімум за останні 25 років?


– Однозначно, є об’єктивні причини. Зрозуміло – війна. Але, думаю, наш футбол зупинився й до війни, він вже деградував. Я вже багато разів в інтерв’ю говорив, що цьому футболу потрібні реформи. Наприкінці сезону постійно суддівські скандали, незараховані голи й так далі.


«Минай» забиває «Шахтарю» – гол не зараховується. Розумію, що «Шахтар» не завжди може вигравати матчі. «Барселона» також не завжди виграє, «Реал» теж. Ну але вони грають внічию або програють. А тут якщо якийсь топовий гранд не забиває, то їм на допомогу приходять судді – тому і чемпіонат нецікавий. Тому що люди розуміють… Ну як він може бути цікавий?


Розумієте, результати матчів спотворюються. Цей чемпіонат слабенький. Навіть дивлюся по футболістах. Ті, що зараз грають, в тому чемпіонаті, який був у нас, навіть не були б в команді УПЛ. Багато таких.


– Дійсно, на фінішній прямій і «Шахтар», і «Дніпро-1» замазані в скандалах. Як думаєш, хто більше зашкварюється?


– Команди грають в такий футбол, який їм пропонує асоціація. Якщо це їх влаштовує… Спочатку «Шахтар», а потім «Дніпро-1» приймає правила гри та таке ж чудить. Як виграти цей чемпіонат, якщо такі голи не забивають? І «Дніпро-1» починає те саме чудити, от і все. Все дуже просто, – сказав Кополовець.


Фото - офіційна сторінка "Миная" в Facebook

А чому ж той баран... баранка не прищимив жодного "суддю" ??? Адже всі бачать як вони підсужують!