13 травня 2023 13:52

Гюндоган готовий знизити зарплату заради "Барси", контракт – на 3 роки. Він погодився на перехід ще три місяці тому

Ілкай Гюндоган вже давно погодився перейти до «Барселони» із «Ман Сіті» безкоштовно.


Як пише Mundo Deportivo, Гюндоган йде третім у списку пріоритетів «Барселони» після Ліонеля Мессі та Мартіна Субіменді.


Каталонцям подобається 32-річний футболіст, адже він може зіграти на всіх трьох позиціях у півзахисті. Крім того, він з літа 2016 працює з Пепом Гвардіолою, тому точно впишеться у футбол, який хоче бачити Хаві. Зважаючи на те, що Серджі Бускетс залишить «Барселону» влітку, Гюндогана вважають дуже важливим посиленням.


Під час останніх зустрічей Ілкай дав зрозуміти, що хоче перейти до «Барселони». Заради цього він знизив вимоги щодо зарплати, оскільки каталонці пропонують йому стабільність за рахунок більш тривалого терміну контракту, ніж пропонує «Манчестер Сіті». Ілкай не став продовжувати контракт із «міщанами», оскільки йому дають контракт на рік із можливістю продовження ще на сезон. Зарплата, яку пропонує «Ман Сіті», вища, ніж та, що дає «Барса», але нижча за ту, що він отримує за нинішньою угодою (10,5 млн євро на рік після сплати податків).


Спочатку Гюндоган хотів перейти до клубу, який запропонує йому зарплату, схожу на нинішню, але для «Барселони» такі суми неможливі. І Ілкай, який завжди симпатизував каталонському клубу, погодився підписати контракт із «Барсою», яка встановила зарплатний ліміт на рівні 6 млн. євро на рік чистими.


Зазначається, що "Барселона" запропонує йому контракт терміном на три сезони. Коли він закінчиться, Гюндогану буде 35 років. Це влаштовує Ілкая, який нещодавно став батьком. Футболіст хоче надовго влаштуватися в новому клубі та набути стабільності. Крім того, його дівчині не дуже комфортно у Манчестері. Барселона приваблює їх не лише на футбольному рівні, а й із погляду комфорту.

Наразі «Барселона» та Гюндоган чекають новин із приводу ситуації клубу з фінансовим феєр-плей. Агент Ілкая представляє інтереси Андреаса Крістенсена, а тому добре знайомий із фінансовою ситуацією «Барси». У зв'язку із цим він хоче отримати гарантії щодо того, що його клієнта зможуть зареєструвати.


Як додає журналіст As Хаві Мігел, Гюндоган дав Хаві згоду на перехід до «Барси» ще три місяці тому.