12 травня 2023 00:07

Моурінью переміг свого учня, "Ювентус" врятувався проти "Севільї": результати перших матчів 1/2 фіналу Ліги Європи

Напередодні перші півфінальні матчі відіграли учасники головного футбольного турніру Європи – Ліги чемпіонів. Інтер у формально виїзному матчі розібрався з Міланом (2:0), а Манчестер Сіті зумів на "Сантьяго Бернабеу" врятуватися від поразки у грі з Реалом (1:1).

Сьогоднішній день ознаменував для нас перші протистояння у Лізі Європи, в яких зійшлися Рома з Байєром та Ювентус із Севільєю. Докладніше про ці поєдинки ми розповімо нижче.

Рома – Байєр 1:0


Обидві команди ще на старті поєдинку провели кілька небезпечних моментів, промацуючи ґрунт. Найгостріше в цих епізодах виглядала Рома, але взяттям воріт ці моменти не увінчалися.

Через 60 хвилин ігрового часу римляни пішли до чергового рейду на ворота гостей. Спочатку Теммі Абрахам виявився першим на м'ячі і низом центром пробивав по воротах Байєра, але Лукас Градецький був до цього готовий.


А через хвилину Едоардо Бове таки вивів Рому вперед - він виявився першим на добиванні і відправив сферу в лівий нижній кут воріт.


На 87-й хвилині німці могли зрівняти рахунок у матчі, але їм трохи не вистачило фарту. Джеремі Фрімпонг виявився першим на добиванні у штрафному майданчику Роми і швидким ударом по центру воріт він переграв голкіпера, але один із захисників зумів винести м'яч із порожніх воріт.


Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу Роми з мінімальною перевагою. Варто зазначити, що наставник Байєра Хабі Алонсо з 2010 по 2013 грав у Реалі під керівництвом Жозе Моурінью.

Ювентус – Севілья 1:1


Незважаючи на те, що явним фаворитом у першому поєдинку були саме господарі поля – доля розпорядилася інакше.

У середині першого тайму гості з Іспанії почали щоразу тиснути на ворота Ювентуса. Спочатку Лукас Окампос отримав передачу у воротарську, але м'яч після його удару пройшов за кілька сантиметрів від воріт. А за хвилину він уже видав шикарну передачу на Юссефа Ен-Несірі, який впевнено пробив центром воріт і відкрив рахунок у матчі.


Під кінець першого тайму подвоювати перевагу Севільї міг Іван Ракитич, але Войцех Щесни ефектно парирував його удар під перекладину.

У другій половині матчу гра настільки заспокоїлася, що команди за 45 хвилин небезпечних моментів біля воріт одна одну так і не створили. Але на 97-й хвилині (арбітр додав лише шість) Ювентусу вдалося зрівняти рахунок у цьому поєдинку.


Погба після подачі кутового вистрибнув вище за всіх і скинув головою м'яч у воротарську, де його підібрав Федеріко Гатті і відправив м'яч у сітку. Фінальний свисток арбітра зафіксував нічийний результат.


Обидва матчі у відповідь пройдуть 18 травня і почнуться о 22:00 за київським часом. Фінальний матч Ліги Європи пройде 31 травня на "Пушкаш Арені" у Будапешті.