7 травня 2023 20:01

"Хочемо порадувати Україну своїм виступом": Бондаренко розповів про очікування від молодіжного Євро-2023

Молодіжна збірна України (U-21) під керівництвом Руслана Ротаня виборола путівку на чемпіонат Європи, який пройде влітку в Румунії та Грузії.


Хавбек української молодіжки Артем Бондаренко, котрий захищає кольори донецького Шахтаря, розповів про підготовку до відповідального турніру в інтерв'ю сайту «Український футбол».

«Ми всі пройшли складний шлях, пережили неймовірні емоції у плей-офф. Я вірю у нашу команду у фінальному турнірі. Хороший склад учасників, очікується багато топових гравців у складах усіх команд. Ми хочемо порадувати Україну виступом на цьому турнірі та готові для цього віддати всі сили», – сказав Бондаренко.


Бондаренко отримав виклик до національної збірної України від Ротаня, який виконував обов'язки головного тренера під час стартового матчу відбору на Євро-2024 проти Англії. Проте Артем поки що так і не дебютував у складі головної української збірної.


«Для мене кожен виклик до збірної – це честь. Подивіться які люди грають за збірну України. Я маю ще довести свій рівень, а якщо вперто працювати – і шанс з'явиться, і дебют буде. А це був старт відбіркового турніру, тому я не маю жодних питань до тренерів», – заявив Бондаренко.

22-річний Бондаренко провів 20 матчів за молодіжну збірну України (U-21) та забив два голи. У складі Шахтаря хавбек зіграв у поточному сезоні 34 поєдинки у всіх турнірах, забив сім м'ячів та оформив п'ять асистів.

Суперниками молодіжної збірної України на груповій стадії Євро-2023 будуть команди Іспанії, Хорватії та Румунії. Турнір пройде з 21 червня до 8 липня.