7 травня 2023 17:59

Гасперіні про расизм в сторону Влаховича: "Треба розрізняти, де образа на адресу окремої людини, а де загальний расизм"

Сьогодні, в рамках 34-го туру італійської Серії А "Ювентус" на виїзді обіграв "Аталанту".


Останні хвилини матчу були затьмарені расистськими кричалками фанатів команди з Бергамо - ультрас "Аталанти" вигукували образи на адресу форварда туринців Влаховіча. Все дійшло до того, що в одному з епізодів головний арбітр зустрічі був змушений зупинити гру.


Незважаючи на це, Влаховіч відзначився голом і на мить приклав палець до губ, щоб змусити фанатів "Аталанти" замовкнути. За це суддя показав сербу жовту картку.


Головний тренер "Аталанти" Джан П'єро Гасперіні після поєдинку прокоментував даний інцидент.


"В "Аталанті" є такі гравці, як Пасаліч, Джімсіті та інші представники цієї етнічної групи. Расизм - це серйозне питання, і ми повинні чітко розрізняти, де образа на адресу окремої людини, а де загальний расизм. Між ними є велика різниця, і ми повинні їх розрізняти".


Також коуч "Бергамо Кальчо" розказав про свої враження від гри:


"Команда грала добре, але моменти в матчі склалися не на нашу користь. Це був хороший виступ, і ми створили багато моментів проти такої сильної команди, як "Ювентус".


Поразка ускладнює боротьбу за місця в Лізі чемпіонів, але місця в Лізі Європи все ще залишаються в зоні досяжності. Ми також повинні бути задоволені нашою позицією в таблиці. Попереду ще чотири гри, і ми все ще маємо можливість кваліфікуватися в Європу".