1 травня 2023 17:15

Джерело: "Яремчук не грає через конфлікт зі спортивним директором "Брюгге"

Журналіст Віктор Вацко в ефірі програми "Вацко on air" розповів, чому Роман Яремчук не грає в складі "Брюгге".


"Мені дивно, що Яремчук у "Брюгге" навіть іноді в заявку на матч не потрапляє, вже 2 поспіль поєдинки його немає в заявці. Із останніх 8-ми матчів коли Роман виходив на поле, тільки в 3-х він зіграв більше 10-ти хвилин. І це не нормально! Особливо, якщо мова йде про найдорожче придбання в історії клубу, про футболіста, який за всіма якостями підходив "Брюгге".


З того, що відомо мені, в Яремчука стався конфлікт зі спортивним директором. Який має великий вплив на кадрові рішення тренерських штабів команди і Роман не грає через нефутбольні причини.


Звичайно, якби він виходив на ті хвилини і забивав, то було б по іншому. Але востаннє він забивав у жовтні. З іншого боку Яремчук форвард, якому потрібна довіра і підтримка. В "Генті" це було і він забивав багато. Шевченко йому довіряв у збірній і він перетворився на основного форварда, який почав забивати регулярно. У "Брюгге", як говорять футболісти - "зачехляють" Яремчука. Прийшов був Скот Паркер, який пішов на перекір і ставив Яремчука, але його швиденько прибрали. Окрім того, оливи у вогонь підливають вболівальники. Вони згадують про рекордні гроші, які було заплачено за Яремчука, про велику зарплату і низьку результативність. В Бельгії переконані, що влітку "Брюгге" буде продавати Яремчука. Медіа пишуть, що клуб повідомив про своє рішення Романа і нюанс лише в ціні питання. Власне від виставленого цінника і залежить інтерес. Від своїх джерел, я не почув, що Яремчук виставлений на трансфер.


Яремчуку 27 років, попит на нього має бути, але навряд чи це буде попит з боку топового клубу. Писали про інтерес "Майнца", "Лідса" і "Брентфорда". Я думаю, що він буде цікавий клубам з Італії та Франції, але головне це питання ціни. Transfermarkt ставить ціну в 9 млн євро, "Брюгге" хоче 20 млн і я дуже здивуюсь, якщо вони його продадуть за такі гроші. Конкретного інтересу до Яремчука зараз немає. В нього контракт ще на 3 роки і "Брюгге" потрібно зважити всі за і проти. Є варіант "закопати сокиру війни", довіряти футболісту, розуміючи, що рекордні гроші платили не просто так, а за якісного форварда. Є варіант продати влітку за значно менші гроші, ніж за нього заплатили. Багато за футболіста, який мало грає і не забиває - не заплатять. Сам Яремчук може сидіти в клуби з діючим контрактом і відпочивати, але знаючи його, навряд чи він обере такий варіант.


Слід дочекатися вибору нового тренера "Брюгге" і його позиції щодо перспектив Яремчука і тоді вже прийматиметься якесь рішення".