28 квітня 2023 23:45

Екс-тренера збірної Мальти виправдали у справі про сексуальні домагання до футболістів

Суперник збірної України у відбірковому циклі до Євро-2024 – збірна Мальти – після провалу в Лізі націй, двічі програвши збірній Естонії, у вересні минулого року змінила головного тренера. Італієць Девіс Манджа пішов у відставку, провівши біля керма мальтійців 28 матчів, і видавши на старті своєї каденції семиматчеву безпрограшну серію. Однак відсторонення екс-тренера італійської "молодіжки", в чиєму портфоліо також були "Палермо" та "Спеція", "Барі" та "Асколі", а також румунська "Універсітатя", було викликане не тільки ігровими причинами. Два гравці збірної Мальти звинуватили Манджу в сексуальних домаганнях і приставаннях, коли команда готувалася до спарингу з ізраїльською "молодіжкою".


Що спровокувало не тільки відставку італійського алленаторе, а й велике розслідування від Футбольної асоціації Мальти, спільно з мальтійською поліцією. Як повідомляє Repubblica, за підсумками розгляду, підтвердилися факти неналежної поведінки тренера по відношенню до гравців, але факт сексуальних домагань від Манджі доведений не був. Проте, навіть відсутності достатніх доказів, що підтверджують звинувачення в сексуальних домаганнях або приставаннях тренера до футболістів, стало достатньо, щоб Манджа був відсторонений від будь-якої футбольної діяльності на Мальті. Якщо протягом наступних шести місяців не пройде спеціальний курс навчання слідування професійним обов'язкам у частині комунікації з гравцями.


З цього приводу Манджа, який від самого початку заперечував свою провину і в сексуальних домаганнях, і в неналежній поведінці, опублікував власне комюніке, в якому ще раз повідомив про свою невинність.

Збірна України зіграє домашній матч відбору до Євро-2024 з Мальтою 19 червня у словацькій Трнаві, на стадіоні імені Антона Малатинського, а поєдинок на Мальті відбудеться 17 жовтня.