27 квітня 2023 21:03

Последняя война Путина: он похоронил армию РФ, которую строил 22 года

Один із провідних експертів британського Королівського інституту оборонних досліджень дав велике інтерв'ю Business Insider.


Читачам «Кримського вітру» ми наводимо найбільш значущі деталі та висновки.


Всі нанівець



Путін вибудовував армію та військову структуру, починаючи з чеченської війни, 22 роки. А знищив її лише за рік війни проти України.


Серйозна річ


Вторгнення в Україну - це "регіональна війна проти країни з 40-мільйонним населенням, і це дуже серйозна річ". За канонами військової доктрини РФ необхідно було затвердити структурований план, створити чітку командну вертикаль, і ще до вторгнення придушити вогнища опору. Нічого цього не було.


Хаос управління

Вторгнення пройшло з трьох сторін і західні розвідки аж до осені 2022 року не могли дати чіткої відповіді, хто у результаті росіян відповідає за дії на фронті.


Відновлення

Путін не очікував запеклого та запеклого опору, що і стало причиною поразок. Серйозні втрати особового складу та важкої бронетехніки свідчать, що Росії знадобиться щонайменше десятиліття відновлення армії рівня 2021 року. І те, це можливо лише при знятті санкцій на постачання західних технологій та електроніки.


Підсумки 14 місяців


Путін не зробив жодних практичних висновків зі своїх помилок і продовжує керувати генералами і наказує їм, що потрібно робити на фронті. Не несучи при цьому жодної відповідальності за свої дії.

«Великий геостратег» вкотре довів свою повну ненавчання, наближаючись до програшу у своїй останній війні.