27 квітня 2023 19:08

ПАРЄ визнала геноцидом депортацію українських дітей до РФ та ордер на арешт Путіна

Фото - ua.depositphotos.com


Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) офіційно визнала ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна, заявив член української делегації в ПАРЄ, народний депутат України Олексій Гончаренко. Про це він написав у Telegram.

За його словами, сьогодні ПАРЄ прийняла надзвичайно важливу резолюцію, яка стосується примусової депортації українських дітей та дорослих в Росію. "Найголовніше з резолюції: вперше згадується термін "геноцид" відносно дій РФ в офіційному документі такого рівня. В резолюції зазначається, що згідно з нормами міжнародного права, примусова депортація - це ознака геноциду, тому всі випадки мають розслідуватись, а всі причетні понести відповідальність", - підкреслив Гончаренко.


Також він зазначив, що Парламентська Асамблея вітає рішення Міжнародного Кримінального Суду щодо ордеру на арешт президента Росії Путіна, та Уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової.


"І це одне з найголовніших рішень ПАРЄ в цій резолюції. Не всі члени ПАРЄ є країнами, які ратифікували Римський статут. (Статут по якому виданий арешт Путіна). І саме прийняття цієї резолюції розширює коло країн де Путін офіційно вважається підозрюваним у військових злочинах. Путін - розшукуємий військовий злочинець. Тепер це підтвердила і ПАРЄ", - підкреслив Гончаренко.