22 квітня 2023 15:00

Галтьє подав позови на тлі звинувачень у расизмі – до екс-директора "Ніцци" за наклеп, до журналістів та тих, хто погрожував тренеру ПСЖ смертю

Тренер «ПСЖ» Крістоф Гальтьє подав кілька позовів на тлі звинувачень у расизмі.

Адвокат 56-річного француза Олів'є Мартен надіслав кілька звернень до прокуратури Парижа.


Один позов про наклеп стосується колишнього спортивного директора «Ніцци» Жюльєна Фурньє, у листуванні з яким нібито були расистські заяви Гальтьє.

Стверджувалося, що Гальтьє в Ніцці сказав Фурньє, що в команді не може бути так багато чорношкірих і мусульман. Після цього тренеру парижан почали надходити погрози вбивствам – Гальтьє та його родину взяли під охорону. Повідомлялося, що Крістоф може бути засуджений на строк до 3 років в'язниці, якщо звинувачення в расистських висловлюваннях підтвердяться.


Інший позов Гальтьє стосується журналістів Даніеля Ріоло та Ромена Моліни, які висвітлили історію. Йдеться про створення загрози шляхом розповсюдження інформації. Третій позов спрямований проти тих, хто загрожував тренеру смертю.

Прокуратура має три місяці на те, щоб вирішити, починати розслідування у цій справі чи ні.


«Ми сподіваємося, що справа піде так само швидко, як і в прокуратурі Ніцци (13 квітня було відкрито попереднє розслідування на підставі дискримінації за расовою чи релігійною ознакою).


Ми хочемо покласти край неприйнятній для Крістофа Галтьє ситуації. Нехай тепер пройде розслідування та здійсниться правосуддя, щоб можна було зупинити все це.


Крістоф Гальтьє є доступним для суду, готовий відповісти на всі питання», – сказав адвокат Гальтьє.

У рамках розслідування в Ніцці тренер "Парі Сен-Жермен" ще не давав свідчень.