20 квітня 2023 18:47

"Я не розумів, що сталося". Вернидуб описав стан після повторення великого досягнення Лобановського

Головний тренер криворізького Кривбасу Юрій Вернидуб поділився спогадами про участь у груповому етапі Ліги чемпіонів 2021/22 на чолі тираспольського Шеріфа.


Юрій Вернидуб заявив, що завжди мріяв спробувати свої сили у Лізі чемпіонів і лише з Шерифом йому нарешті вдалося досягти своєї мети.

«Кожен тренер мріє зіграти у Лізі чемпіонів. І я не був винятком. У мене з'явився такий шанс із Шерифом. У нас був дуже сильний гурт – Реал з найкращими футболістами світу, відомий Інтер та донецький Шахтар».

У груповому етапі ЛЧ-2021/22 тираспольська команда під керівництвом Вернідуба зробила кілька сенсацій, а головна трапилася в Мадриді. У вересні 2021 року Шериф обіграв Реал із рахунком 2:1.


«Обіграти Реал на «Сантьяго Бернабеу» – це дуже багато чого варте. Але спочатку я навіть не розумів, що трапилося, потім уже почав розуміти, що це на все життя. Також змогли обіграти сильний на той час Шахтар на чолі з Роберто Де Дзербі», – сказав Вернидуб в інтерв'ю ТРК Рудана.

Додамо, що Вернидуб став другим українським тренером, який зумів перемогти Реал у Лізі чемпіонів. Раніше це вдалося легендарному Валерію Лобановському на чолі київського Динамо (2:0 у сезоні 1998/99).