18 квітня 2023 20:03

"УАФ грає в підкилимні ігри": Маркевич висловився про ситуацію навколо посади головного тренера збірної України

Національна збірна України лишається без постійного наставника. Виконувачем обов'язків головного тренера є Руслан Ротань, який також очолює молодіжну збірну та ФК Олександрія.


Основним кандидатом на посаду вважається Сергій Ребров, контракт якого з арабським клубом Аль-Айн спливає у червні. Ще одним претендентом на пост є хорватський фахівець Славен Білич.


Відомий український тренер Мирон Маркевич вважає, що Білич не зможе принести користь нашій національній команді та назвав своїх кандидатів на посаду.


«Білич – добрий тренер світового рівня. Свою профпридатність він довів непоганими результатами роботи. Але навряд чи вирішить проблеми збірної України, не знаючи нашого футболу зсередини.

Я вважаю, що збірну України має очолити хтось із наших тренерів: Юрій Вернидуб, Віктор Скрипник, Роман Григорчук чи Юрій Максимов», – сказав Маркевич в інтерв'ю сайту «Експрес».


Маркевич також розповів про те, що не має бажання очолити збірну України через організаційні проблеми в УАФ.

«Я не хочу очолювати збірну України. Був готовий працювати після того, як із команди пішов Андрій Шевченко. А тепер не хочу працювати у такому середовищі – в УАФ незрозуміло, хто керує та хто за що відповідає. Ситуація із призначенням тренера абсурдна.


Гаразд, хотіли Реброва. Чому ж не підписати з ним попередній контракт із червня чи липня і про це не повідомити? На жаль, УАФ грає в підкилимні таємні ігри, а я в них не беру участі», – заявив Мирон Богданович.


Наступні матчі збірної України в рамках відбору на Євро-2024 відбудуться влітку:


16 червня – Північна Македонія – Україна;


19 червня – Україна – Мальта.


72-річний Маркевич очолював національну збірну України з лютого до серпня 2010 року.