15 квітня 2023 22:17

Блогер: "Це не діло, коли Дячук постійно заганяє м’яч на фланг Дубінчаку, майже ніколи не шукаючи партнерів між лініями"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Telegram-каналі проаналізував матч "Рух" - "Динамо".


Рух 1:1 Динамо


Усереднені позиції, розподілення позиційних атак і передач

В чому проблема, якщо без задротства:


⁃ 501 передача, що дохіба


⁃ проте лише 84% загальної точності передач


⁃ тому дістатися штрафного проблема, бо втрата на втраті


⁃ через це і доводиться постійно повертати м’яч, через невміння грати в пас

Вирішень два:


⁃ грати як Зоря сьогодні проти Дніпра-1, забити на футбол і молитися на контргру/стандарти (3 удари за матч - 2 голи)


⁃ вчитися щось робити з м’ячем, окрім лонгболів в боротьбу, але дід не признає структури, і гравці мають зараз вирішувати щось самотужки (замкнене коло)

Інша справа, що грати «як Зоря» завжди не можна, бо не в кожному матчі знаходиться лох, який обирає контроль. Кривбас, наприклад, змусив саме Зорю атакувати


- Зоря всралася (0:1).


Якби з «структурами», бодай нижчих розрядів, мали б контакт діти в U19, то вони за таких умов могли сяяти в основі. Але ж вони з чимось окрім бий вперед не знайомі!

От в перерві зняли Шепелєва та Беніто, які частіше грали в ширину. Вийшли Царенко і Гармаш. Якщо судити за середніми діями з м’ячем, то ширина залишилася за Дубінчаком та Тимчиком. Рахуємо: Царенко, Лонвейк/Андрієвський, Сидорчук, Буяльський та Гармаш. П’ятеро гравців в умовному центрі, але комбінування відсутнє - немає тривалих розіграшів м’яча! То нахіба там стільки народу? Повертати м’яч? Гармаш постійно перетримує, уявляючи себе Шапою - 5 (!) ведень з поосуванням за тайм!


Дивно залишати Тимчика на фланзі одного: от щоб що? По сезону УПЛ:


⁃ 21.4% точності навісів (5 з 28); весною 2 з 10 (20%)


⁃ 34.6% точності передач до штрафного (9 з 26); весною 3 з 9 (33%)


⁃ 0 асистів та 0.29 хА загалом за 749 хвилин; весною 0.11 хА


На лівій половині грає ЛЦЗ з 64.71% точності пасів з просуванням в цих шести матчах! А потім ми дивуємося: а чому так? А ось тому! Бо було б дивно, що картина інакша. Дасть Бог Шапа ще встане і компенсує пасові навички Максима, які чомусь не заклали в молодіжці.


Що таке позиційна атака? Це перехід командою центра поля БЕЗ хаотичного пуляння в боротьбу. А в Динамо що? У Дениса Попова НАЙГІРША точність пасів до фінальної третини в команді навесні (в кого їх більше 1 за 90 хвилин) - 56.92%! От скажіть як? Для чого?


Чи може дійсно в діда вже деменція, і він ламаною мовою каже перед матчами: «Бєй впірьод, Дініс»?


Тому і нікому «годувати» Буяльського. Тому і лазить він Бозна де, а не там, звідки творив усе восени...


Якщо восени Динамо намагалося грати в футбол без Шапи, але наче Шапа є, то зараз *простонародна назва з п’яти букв жіночих статевих органів*.


Ось вам для порівняння - восени Попов пасував до фінальної третини з 81.32% (четвертий найкращий показник в команді). Очевидно, що якісь налаштування змінені. Бо не може гравець ось так з нічого почати лупити. Десь почув же.


Має повертатися тренувальний процес. Бо це не діло, коли Дячук постійно заганяє м’яч на фланг Дубінчаку, майже ніколи не шукаючи партнерів між лініями! Ми вже проходили усе це з Бурдою! Один в один, хіба Микита ПЦЗ! Історія для Динамо ходить колом, і тут теж...


Восени Динамо грало без лівого вінгера. Точніше від нього була сама назва лівий вінгер (0 голів; 0 асистів).


Навесні Динамо вже інколи грає без вінгерів взагалі (закрийте пальцями номери 8 та 77 на мапі)...