13 квітня 2023 21:49

"Фейєнорд" вдома мінімально здолав "Рому" в першому матчі 1/4 фіналу ЛЄ

Торік "Феєнорд" дійшов до фіналу Ліги конференцій, де поступився "Ромі". Але ж торік ця команда не була настільки близькою до чемпіонства в Ередивізії, як зараз. "Феєнорд" став сильнішим, тож логічно, що плей-офф Ліги конференцій змінився на плей-офф Ліги Європи.


Чи дійдуть нідерландці до фіналу? Говорити ще рано, але крок на зустріч до заповітної мети "Феєнорд" здійснив. До того ж через голову "Роми", яка якраз і забрала трофей з-під носа нідерландського гранда у Лізі конференцій. 1:0 – не гарантія загального успіху (буде ще матч у відповідь), однак непоганий фундамент перед виїздом у Рим.


У цій грі жодна з команд не мала чіткої беззаперечної переваги. "Феєнорд" більше володів м'ячем, але "Рома" частіше пробивала по воротах. У римлян вищий показник "очікуваних голів", але нідерландці краще розпорядилися реальними моментами. Точніше, моментом, бо все вирішив один-єдиний епізод. Ідріссу промчався флангом й виконав передачу на лінію штрафного майданчика точно на ногу Віфферу, той пробив з відскоком від газону.


Тут то "Рома" й пригадала момент, який відбувся наприкінці першого тайму і який міг спрямувати хід поєдинку в інше річище. Пеллегріні тоді не реалізував пенальті, що стало однією з причин другого поспіль сухого для "вовків" матчу у Лізі Європи. Наступного тижня "Рома" не може дозволити собі таку помилку. Бо якщо не заб'є – то точно вилетить.


Фейєнорд — Рома 1:0


Гол: Віффер, 54


На 43-й хвилині Лоренцо Пеллегріні (Рома) не забив пенальті (штанга).


Феєнорд: Бейлов — Гертрейда, Траунер, Ганцко, Гартман — Кекчю, Віффер, Шиманські — Джаханбахш (Данило, 71), Хіменес (Лопес, 82), Ідріссі (Пайшан, 63).


Рома: Патрісіу — Манчіні, Смоллінг, Ібаньєс — Залевські, Крістанте, Матич, Спінаццола (Челік, 84) — Дібала (Ель Шаараві, 25), Пеллегріні (Вейналдум, 46) — Абрагам (Белотті, 58).


Попередження: Віффер, Шиманські