12 квітня 2023 22:31

Ауреліо Де Лаурентіс: "Після великого чемпіонства з Марадоною клуб був все далі від скудетто - але ми витягли його з кризи"

Президент "Наполі" Ауреліо Де Лаурентіс описав шлях клубу від близькості до банкрутства до Ліги чемпіонів, інформує Calciomercato.


"В 2004 році, коли ми купували "Наполі", клуб був на межі банкрутства. Тут нічого не було. Ні хороших гравців, ні інфраструктури нічого. Ми створили нову реальність із нуля. Після великого чемпіонства з Марадоною клуб був все далі від скудетто і дійшов майже до руйнування. Але ми витягли його із кризи. Ми єдиний італійський клуб, який грає у Європі 14 років поспіль. "Ювентус" йде другим - 13 років. Те, що "Наполі" так довго не брав титул, пов'язане не тільки з самою командою, а й з тими факторами, які зараз повільно, але впевнено спливають. Але я не про це говоритиму. Я розумію, що для Неаполя і неаполітанців важливо нарешті виграти чемпіонат – через 33 роки. Для міста та його мешканців це буде як звільнення від гніту північної Італії, помста тих, хто почувається ущемленим. Але ж я борюся за те, щоб північ і південь були єдиними. Коли ми повернулися до Серії А, "Наполі" був на 550 місці в рейтингу клубів. Зараз ми у двадцятці та граємо у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Славу вінчають не трофеї, а виконана заради них робота", - сказав Де Лаурентіс.