11 квітня 2023 10:25

"Розмови з Хацкевичем не було. Це моя помилка": екс-голкіпер "Динамо" згадав про втрату довіри тренера

Воротар польського Леха Артур Рудько розповів, як втратив місце в основному складі київського Динамо, яким на той час керував Олександр Хацкевич.


У першому матчі сезону 2017/18 за Суперкубок України проти Шахтаря (0:2) Артур Рудько зіграв у основному складі Динамо, після чого почав не потрапляти до заявки київської команди.

В ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» Рудько поділився спогадами про період своєї кар'єри.

«У першій грі за Суперкубок ми поступилися Шахтарю. Хоча я ставлюся до себе самокритично, але вважав, що після цього матчу гратиму в наступному поєдинку з Олімпіком у чемпіонаті. Проте тренер вирішив, що гратиме Максим Коваль. Так поступово я взагалі перестав потрапляти до заявки».


На той момент Динамо очолював Олександр Хацкевич, який віддавав перевагу або Максиму Ковалю, або Георгію Бущану. Рудько зазначив, що він не мав розмови з головним тренером і через деякий час воротар вважає, що все-таки потрібно було тоді знайти момент і прояснити ситуацію.

«Розмови не було. Можливо, це моя помилка. Тоді я не думав, що можу підійти до тренера і щось у нього спитати. Усі хотів довести на полі. Вже коли я став старшим, то зрозумів, що це нормально, коли між гравцем та тренером є діалог. Футболіст має знати, у чому причина».

Також Рудько додав, що він не мав конфліктів з Хацкевичем, але тренер завжди робив вибір на користь іншого голкіпера. Артур тоді хотів піти в оренду, але жодних варіантів не було.