11 квітня 2023 10:02

Артур РУДЬКО: "Я відразу зрозумів, що Ребров - це спеціаліст іншого рівня, аніж ті, з якими я працював раніше"

Колишній воротар "Динамо" Артур Рудько пригадав сезон чемпіонату України-2015/2016.


– Чому після завершення першої частини того сезону ви вирішили повернутися до Динамо?

– Мені сказали, що вже будуть на мене розраховувати. Я не роздумував і повернувся, бо зрозумів, що зможу вже краще конкурувати після піврічної оренди.

У другій половині сезону я дебютував за Динамо ‒ в останньому турі чемпіонату України із Металістом у Харкові (4:1).

– Після завершення того сезону кар’єру завершив Шовковський, і у наступній кампанії Сергій Ребров саме вам довірив місце першого номера команди. Як ви можете охарактеризувати цього тренера?

– Тоді він проводив лише свій другий сезон як головний тренер, але я відразу зрозумів, що це спеціаліст іншого рівня, аніж ті, із якими я працював раніше.

Коли я намагався приїздити на базу першим, то він вже був там. Коли намагався їхати останнім, він також був там. Для мене це було здивуванням. Він постійно розвивався. Впевнений, що і зараз Ребров чомусь вчиться. Хтось може сказати, що в нього у Динамо були сильні гравці, але він давав результат всюди, де б не був.

У мене найкращі спогади про роботу із Ребровим. За його каденції мені вдалося дебютувати у Лізі чемпіонів, а також я стабільно грав в УПЛ. Збулася моя дитяча мрія, за що я йому дуже вдячний.

– Що вам запам’яталося із вашого першого сезону у Лізі чемпіонів?

– Запам’яталася атмосфера у Туреччині під час мого дебютного поєдинку із Бешикташем (1:1). Тоді багато фанатів прийшло, вони шалені. Там вміють добре вболівати та підтримувати команду. Приємно було грати за такої атмосфери. Я зрозумів, що то вже великий футбол.

– Чому у тій кампанії Динамо не вдалося захистити чемпіонство в УПЛ?

– У нас було багато необов’язкових втрат очок, яких нам потім не вистачило. Були помилки, у тому числі й мої. Вважаю, що у певних моментах я міг виручити команду. Якусь одну причину назвати важко, на це вплинуло багато факторів.