10 квітня 2023 08:08

Мауріціо Саррі: "Сторонній людині складно зрозуміти стиль "Лаціо"

Після перемоги над "Ювентусом", що дала змогу "Лаціо" впевнено закріпитися на другому місці в турнірній таблиці Серії А, наставник "лаціале" Мауріціо Саррі розповів DAZN про гордість за свою команду та її унікальний стиль, а також розкрив секрет успішної гри проти туринського клубу, повідомляє football-italia.net:


– Пишаюся ставленням своїх футболістів – за кілька місяців тренувального процесу ми домоглися певної послідовності в діях, яка тепер переноситься на поле під час матчів. Тепер ми завжди в грі, у нас є іскра, агресія і впевненість у собі, що дуже мене радує. Луїс Альберто та Сергій Мілінкович-Савич не тільки забивають голи, це закладено в їхній ДНК, але коли потрібно, вони, зчепивши зуби, багато та важко роботи працюють в захисті – таким чином, ми стаємо іншою командою. Сторонній людині складно зрозуміти стиль "Лаціо", але варто їй придивитися не збоку, а зблизька – поступово приходить не тільки розуміння, а й почуття причетності до клубу, що зустрічається не так часто, причому не тільки в Серії А. Стиль дав нам послідовність виступів у Серії А, а ось для Європи наш менталітет, напевно, ще недостатньо гарний – саме там ми зазнавали невдач у цьому сезоні. Але в нас буде час це виправити. Проти "Ювентуса" в перші шістдесят хвилин ми діяли у високому темпі, і це принесло супернику неприємності – вони збивалися. Грати проти "Юве" повільно – дуже ризиковано, вони можуть заколисати вас хибним почуттям безпеки, тому ми додали у швидкості, і цілком могли закінчити гру в більшості, тому що порушення Локателлі та Куадрадо тягнули на червону картку, – підсумував Саррі.


Після перемоги над "Ювентусом", римляни не просто на п'ять очок випереджають сусідів-суперників з "Роми", які йдуть третіми, а й на сім очок випереджають "Інтер", що відкотився на п'яте місце. Відповідно, з урахуванням того, що "Лаціо" зосереджений тільки на Серії А, де може грати в тижневому циклі, шанси підопічних Мауріціо Саррі на фініш у лігочемпіонській зоні набагато вищі, ніж у конкурентів.