7 квітня 2023 20:35

Блогер: "Динамо" не дуже пощастило зі суперником: у "Миная" один з найнадійніших захистів ліги"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився очікуваннями від матчу "Динамо" - "Минай":


Остання гра без Буяльського, сподіваюсь!
Але із суперником не дуже пощастило: один з найнадійніших захистів Ліги «з гри», якщо не рахувати Дніпро-1, Шахтар та Динамо.
В абсолюті «бетоном» не назвати, але математика проста:
⁃ 6 з 23 голів пропустили ударами з-за меж штрафного (26%), то ж це більше до Бандури та півзахисту
⁃ 5 з 23 - з пенальті (ще 22%), і деякі з них абсурдні, як в останньому матчі з Інгульцем «за волейбол»
⁃ тож на частку з гри припадає менше половини, це сигнал вболівальникам Динамо очікувати муки рівня Господніх на хресті, не менше

За хорошої погоди, коли усі встануть з тієї ноги та впруться - пробити Минай важко. Хоча можливо завтра буде знову день знижок, як проти Інгульця, та завезуть самоскид шари..

Атаку ж сміливо можна відносити до депресивних, але швидше через найнижчий % володіння в УПЛ. Просто кількість самих спроб атакувати дуже мала. Не останню роль в цьому грає найнижча в Лізі точність передач - 77.1%. Зокрема, найбільше браку в УПЛ в передачах до останньої третини (60.7%). Це ціна вертикальності: але, якщо такі передачі проходять, то біда. Проте інколи суперників Минаю рятує косоокість гравців передньої лінії: забито вже на -4.69 голів менше очікування.
Менше за Минай забиває лише Львів (0.68/90). Значна частка голів приходить зі стандартів, тож уникнувши «зайвих» фолів та кутових - можна суттєво підрізати і без того не найпотужніший потенціал суперника попереду.

Варто зважати, що попри більшу частину матчів в низькому блоці (низька інтенсивність дуелей та пресингу), майже кожного разу видають відрізочок на 10-15 хвилин з відчутним тиском. Олександрія це вже зрозуміла. Хоча ж Динамо в #ротаньстайл не грає, тож і сенсу в Минаю розпорошувати сили певно немає. Кияни скоротили тривалість своїх володінь в порівнянні з осінніми.

Чекаємо на злу версію Ваната, що гарчить, як на своїх, так і на чужих. В‘яла та пасивна нехай вдома сидить.

В теорії гол Динамо в перші 20 хвилин гру відкриє і зробить трохи простішою. Хоча з іншого боку можна сміливо відкладати на другий тайм:
⁃ 7 пропущених голів Минаєм в перші 30’ хвилин матчу
⁃ 13 пропущених голів в останні 30‘ хвилин

Тож якщо у вас буде змога відкосити від перегляду частини матчу, то сміливо викреслюйте з планів час із ~13:30 до ~14:15! В інтервалі між 31‘ та 61‘ хвилиною в іграх за участю Минаю було забито лише 4 (!) голи (самим Минаєм лише раз, Шахтарю).