5 квітня 2023 10:40

"Був хейт. Мені з цим жити": як українець взяв паспорт Польщі, який дозволив йому зіграти з Левандовськi

Український футболіст Тарас Романчук, який прийняв польське громадянство, пояснив своє рішення, а також розповів про втрачений шанс зіграти за збірну Польщі на чемпіонаті світу 2018 року.


Тарас Романчук, який, починаючи з 2014 року, захищає кольори Ягеллонії, розповів про свою мотивацію змінити українське громадянство на польське.


«Моя бабуся народилася у Польщі. Завдяки цьому я міг подати документи на здобуття громадянства. Також із дружиною ми давно ухвалили рішення, що після завершення кар'єри залишимося жити у Білостоці. Я радий своєму рішенню. Це рішення також допомогло мені не вважатися легіонером у цій країні».


Футболіст зізнався, що після такого кроку на нього посипалася критика від футбольних уболівальників.


«Був хейт. Багато людей писало мені у соціальних мережах. Друзі та знайомі не критикували. Я приїжджав до Ковельа, і з усіма нормально спілкувався. Мені із цим жити».


27 березня 2018 року Романчук провів один товариський матч за національну збірну Польщі (3:2). Футболіст вийшов на поле в основному складі та провів на полі 61 хвилину.


Примітно, що йому вдалося зіграти разом із одним із найкращих футболістів сучасності Робертом Левандовськи, який у тому матчі відкрив рахунок. На жаль, Романчук не потрапив до списку команди на ЧС-2018.


«Я не потрапив у заявку збірної Польщі на ЧС-2018 і можу претензії пред'являти лише до себе. Ягеллонія погано провела кінцівку сезону, програвши три матчі поспіль. Хоча боролися за чемпіонство»

Також 31-річний футболіст заявив, що мав шанс ще раз зіграти у збірній Польщі, проте цьому завадила травма.


"Після Мундіаля мене знову викликали до збірної на ігри Ліги націй, але я на передматчевій розминці зламав хребець і вилетів на 1,5 місяця", - розповів Романчук в інтерв'ю The Game.


Романчук є уродженцем міста Ковель Волинської області. До Польщі він переїхав у 2013 році з міні-футбольного клубу Аперкот (Ковель).