15 березня 2023 22:12

Обійшов зіркових гравців. Колишній хавбек "Динамо" потрапив до рейтингу найкращих асистентів світу

Фото - ua.depositphotos.com


Міжнародний центр спортивних досліджень (CIES) проаналізував дані Wyscout про результативні передачі гравців у 75 чемпіонатах світу за останні 365 днів.


CIES склав рейтинг 100 найкращих асистентів світу. Враховуючи кількість передач та спортивний коефіцієнт зіграних матчів, Кевін Де Брюйне посів перше місце в рейтингу найкращих асистентів світу, випередивши Усмана Дембеле та Ліонеля Мессі.

Три гравці займають перше місце без урахування спортивного коефіцієнта, у яких по 19 асистів:

Душан Тадіч (Аякс),
Ахмед Сайєд (Замалек СК),
Еміль Ганссон (Хераклес).


Вони випереджають Кевіна Де Брюйне (Манчестер Сіті) та Майка Трезора (Генк), у яких по 18 асистів, а також Ліонеля Мессі (ПСЖ) – 17.

Зазначимо, що до топ-100 потрапив півзахисник Палмейраса Дуду (73-е місце у рейтингу), у якого дев'ять асистів. Колишній хавбек київського Динамо обійшов таких зірок світового футболу, як Бруну Фернандеша (80-е місце у рейтингу, сім асистів) та Ерлінга Холанда (94-е місце у ретингу, шість асистів).

Нагадаємо, що Дуду захищав кольори Динамо з 2011 по 2014 роки, у складі якого провів 32 матчі (чотири голи). У 2015 році гравця після річної оренди в Греміо було продано Палмейрасу за три мільйони євро.