13 березня 2023 09:00
2

Блогер про захисника "Динамо" Дячука: "Коли 19-річний вчорашній школяр декласує зірку, що є зараз найкращим нападником країни, то це серйозно"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розповідає про дуель нападника СК "Дніпро-1" Артема Довбика та захисника "Динамо" Максима Дячука.


Дніпро-1 0:1 Динамо
Декласування Довбика Дячуком


Давайте, ще на березі домовимося: переконаний в тому, що з Максимом наплачемося в контексті пасової гри, як періодично плачемо з Поповим (Ренн чи 22‘ хвилина вчорашнього матчу) чи плакали з Сиротою/Забарним останнім часом. Але це не відміняє сьогодні зранку вчорашнього подвигу!


Отже, 17 разів Довбик зійшовся в дуелі в атаці (відповідно в 17 дуелях в захисті для Макса) з 19-річним ЦЗ Динамо! І виграв Артем лише двічі (!), та два виграні єдиноборства сталися на найбільш довгій дистанції від воріт! Відповідно Дячук виграв 15 з 17, що найближчі до воріт Нещерета! Проти Довбика!


Чекатиму після обіду статті наших поважних «журналістів» та «оглядачів оглядів» про «деградацію Довбика» та «йому час залишати Україну», як у випадку із Забарним! Коли 19-річний вчорашній школяр декласує зірку, що є зараз найкращим нападником країни, то це серйозно!


Для порівнння в Попова лише 2 (!) дуелі в захисті загалом! Тож тиснути на малого схоже було ідеєю ТШ Дніпра-1! Якось не схоже на збіг. А малий витримав: виграв в Довбика ще й 3 з 3 дуелей за втрачений м’яч!


Разок помилився на початку, доленька вберегла від трагічних наслідків, проте потім відборовся, як призер олімпійських ігор.


Впевнений та переконаний, що після Академії та U19 хлопцю варто попрацювати над координацією тіла зі спеціалістами. В Динамо схоже дітей такому (й не лише цьому) не навчають. Усе заради того, щоб уникнути помилок Попова: в якого обсяги м’язових тканин суттєво випередили здатність ЦНС ними оперувати. В 19 років ще можливо виправляти цю історію, бо в 24 вже складно.


В короткостроковій перспективі ставка на зборах на габарити молодого ЦЗ себе виправдала. Сітало познайомив з дорослим футболом, це трішки допомогло для розвитку. Гірку помилку було перетворено на досвід. Є певні технічні недоліки (і вони ще нагадають про себе за наявності тиску), над якими ще можна працювати, які можна усувати. Але дійсно є і «груба фізична сила», яку можна використовувати проти різних Довбиків.


У серпні, коли грали з Дніпром, Довбик був єдиний, кого кияни дійсно перемогли в двобоях: програв 9 з 12 дуелей в атаці, програв усі 5 з 5 дуелей в повітрі, поступився і в 6 з 7 дуелей за м‘яч. А вчора взагалі простояв увесь матч.
Якщо я не помиляюсь, довбик ще ні разу не забив Динамо, це єдина команда, яка його тримає