6 березня 2023 23:06

Німецький клуб вигнав гравця через підтримку росії: камерунець виходив у бутсах із триколором на ЧС-2022

Напівзахисник збірної Камеруну та Ганновера Гаель Ондуа змушений шукати для себе нову команду, оскільки в німецькому клубі не потерпіли підтримки росіян з боку камерунця.


Під час чемпіонату світу в Катарі Гаель Ондуа уславився не своєю грою, а своїми бутсами. Камерунець вийшов на гру проти збірної Швейцарії (0:1) у бутсах, на яких було зображено російський прапор. Латентне ФІФА ніяк не відреагувало на цей епізод, а ось у клубі така позиція гравця не сподобалася.

Камерунець опублікував пост у своїх соціальних мережах, у яких поскаржився, що Ганновер більше не розраховує на нього через «зрозумілі причини».

«Всі бачили, що сталося після ЧС. Зі мною – футболістом, який числиться у клубі як російський громадянин. І який вважає, що у людини завжди має бути своя правда та своя позиція. І зараз я плачу за це ціну», – написав футболіст в інстаграмі.

У той же час Bild повідомляє, що футболіст має ще контракт до кінця сезону, але сторони хочуть його розірвати вже зараз. Такий крок для клубу коштуватиме 200 тисяч євро компенсації.

За версією джерела німецького видання, Ондуа відправили до команди U-23 через те, що він поставив його вище за команду, і тому він більше не є частиною колективу.

Цього сезону камерунець виходив на поле у складі Ганновера всього двічі, зігравши лише близько 50 хвилин.

Зазначимо, що Ондуа має російське коріння. Раніше він заявляв, що таким чином віддає шану країні, в якій виріс. 27-річний камерунець свого часу захищав кольори луганської Зорі (2017-2018).