3 березня 2023 00:00

"Барселона" з допомогою удачі переграла "Реал" у першому півфіналі Кубка Іспанії

Восени Барселона програла Реалу в чемпіонаті, однак у середині січня взяла реванш у фіналі Суперкубка Іспанії. Сьогодні на позитивний результат важко було розраховувати, але Хаві мусив обійтися без травмованих Лєвандовскі, Дембеле та Педрі. У Мадрида виникла дірка зліва в обороні через пошкодження Менді та Алаби, але це не проблема, адже Начо у фантастичній формі. Лунін традиційно просидів у запасі.


Більші труднощі Карло Анчелотті спричинила неготовність Чуамені. В центрі поля вийшов менш надійний Камавінга. Саме його помилка стала фатальною для Реала. Едуардо поплив під тиском і обрізав всю команду на власній половині. Ферран викотив під удар Кессьє – Куртуа парирував, але м'яч рикошетом від Мілітао залетів у ворота. Це все, що Барса "створила" за 70 хвилин, якщо не рахувати безадресні простріли Рафіньї.

Реал загалом виглядав значно потужніше. У мадридців добре працював пресинг, внаслідок чого Барселона навіть не могла перейти на чужу половину, не те що закріпитися там. Епізод з подарунком Камавінга був єдиним у першому таймі, коли каталонці зайшли в штрафний майданчик. Гості виглядали розгубленими. Гаві повністю випав: не встигав накривати суперників і часто втрачав м'яч (68% програних дуелей).


До перерви Реал просто володів ініціативою, а після – тотально домінував. Класними рішеннями як з м'ячем, так і без м'яча виділявся Вальверде. "Вершкові" закрили Барселону та безперервно тиснули, виграючи підбирання. Вінісіусу було складно в протистоянні з Араухо, але він все одно примудрявся загострювати. Віні віддав на гол Бензема, але Карім заліз в офсайд. А потім намагався закинути за комірець тер Штегену – німець дотягнувся.


І лише в останній третині зустрічі пішла рівна гра з атакою на атаку. Коли організований пресинг господарів почав давати збої, Барселона побудувала кілька швидких атак. Ферран прорвався по флангу та знайшов у штрафному майданчику вільного Кессьє. Абсолютним героєм зустрічі івуарієць не став, пробивши в Фаті.


Другий гол став би занадто суворим покарання для Реала, який відіграв сьогодні краще. Втім, навіть такої поразки мадридці не заслужили. Барселоні пощастило здобути позитивний результат без ключових виконавців. Інтрига у протистоянні жива. Реал спробує взяти реванш 5 квітня в матчі-відповіді на Камп Ноу.


1/2 фіналу Кубка короля. Мадрид. "Сантьяго Бернабеу"


"Реал Мадрид" - "Барселона" - 0:1


Гол: Мілітао, 26 (автогол)


"Реал": Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Рюдігер, Начо (Родріго, 67) – Камавінга, Кроос (Чуамені, 74) – Вальверде, Модріч (Альваро, 84), Вінісіус – Бензема


"Барселона": тер Штеген - Араухо, Кунде, Алонсо, Бальде - де Йонг, Бускетс, Кессьє (Роберто, 86) - Рафінья (Фаті, 69), Ферран Торрес, Гаві


Попередження: Вінісіус, 24, Начо, 55, Вальверде, 74 - Рафінья, 45, Гаві, 51, Кессьє, 66