25 лютого 2023 22:24

Блогер: "Удари впевнено можна називати однієї зі слабкостей Кабаєва. Бо в останніх сезонах завдавав їх доволі багато, проте забивав виключно на державні свята"

Блогер Михайло Смоловий в своєму Телеграмі поділився аналізом гри вінгера "Динамо" Владислава Кабаєва.


Владислав Кабаєв: удари


27 років, лівий вінгер


Епохальна подія сталася нещодавно: забив Владислав Кабаєв. Як ви можете зауважити, то забив із улюбленої своєї локації (зони 14), звідки завдав 7 з 15 ударів в УПЛ у футболці Динамо (47%).


П - послідовність.


Удари впевнено можна називати однієї зі слабкостей Владислава. Бо в останніх сезонах завдавав їх доволі багато, проте забивав виключно на державні свята.


Йому доволі сильно бракує вміння орієнтуватися у часі і просторі. 7 ударів з-меж штрафного майданчику в такій команді, як Динамо за 11 годин гри - це сміх. Гравець обирає більш дальню дистанцію, де простіше, де ніхто не заважає отримати пас та завдати удару (8 разів).


Загалом мав лише 1 big chance момент (конкретно тут градація від 0.30 xG і вище) - змарнував на початку другого тайму у матчі із Зорею.
Змарнував і єдиний момент в діапазоні від 0.10 до 0.30 xG.


Втратив 6 нагод від 0.05 - 0.10 xG, але це важко назвати, як реальними нагодами, так і дійсними втратами можливостей.


Найчастіше виконував шмурдяки (0.00 - 0.05 xG), їх назбиралося аж 7. Тобто 7 з 15 - це переважно удари для статистики та запису ТТД. Не більше. Враховуючи, що виконання не найкраще в Лізі, то це не 7 ударів, а 7 втрат.


Схожа спроба і залетіла на зборах, тому маєте змогу оцінити ефективність такого підходу або ж цінність допомоги Назара Волошина в тому епізоді.


Дивно, але факт: 10 з 15 ударів потрапили в площину воріт! Це 67% влучань! Тож вирахувати робочу стратегію важко. Певно це сподівання, що колись кількість переросте в якість. Скоріше би, Інгулець вже за тиждень.


Іншим негативним аспектом є те, що у швидких відривах, які мають бути для Кабаєва хлібом, він завдав лише 2 удари (13%). А переважна більшість (9 або 60%) прийшла з позиційної атаки, де йому не комфортно через погане орієнтування в часі і просторі.


Якщо говорити про робочу ногу, то правою він завдав 14 ударів з 15, лише одного разу використовуючи ліву.


Карта ударів Владислава Кабаєва за Динамо в УПЛ: є очевидна улюблена зона (півколо), бо знаходити кращі і якісніші позиції у периметрі штрафного футболістові поки не вдається