23 лютого 2023 12:37
1

"Пам'ятаю час, коли в "Металісті" було 16 легіонерів": екс-тренер харків'ян – про непотрібне засилля іноземців

Колишній тренер Академії Металіста Євген Назаров поділився спогадами про велику кількість легіонерів у харківському клубі, через які українським гравцям було важко пробитися до основного складу.


В ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net Євген Назаров розповів, що за найкращих часів Металіста вихованці клубу практично не мали шансів пробитися до складу команди через засилля легіонерів.


«Мені приємно, що після відходу бразильців із Шахтаря наші гравці доводять, що можуть грати не гірше. Я чудово пам'ятаю часи, коли у Металісті було 16 легіонерів, і ми розуміли, що наші вихованці навряд чи потраплять до першої команди».


За словами екс-тренера академії Металіста, зараз українці мають добру можливість довести свій талант і навів приклад Михайла Мудрика.


«Зараз того ж таки Мудрика продали дорожче, ніж бразильців. Не варто прибіднятися і говорити, що з українського хлопчика не може вирости добрий футболіст. Йому треба давати шанси і з дитинства працювати з ним так, щоб виростити суперзірку, а не гравця, який просто боротиметься і штовхатиметься».


Нагадаємо, що з 2007 року до 2014 року Металіст вважався одним із грандів українського футболу. Команда шість разів посідала третє місце в УПЛ і одного разу фінішувала вдруге. Цей успіх Металіст досяг в основному завдяки легіонерам – аргентинцям та бразильцям.


Фото: ФК "Металіст"

То взагалі була найбільш парашна і позорна команда за всю історію . В основі виходив 1 !!! Українець , при ліміті в 4 . Натуралізували Дишленковича , Едмара , Девіча і 7 легіонерів . Плюс одина затичка або Пшеничних або Валяєв