19 лютого 2023 12:10
1

Блогер: "Зичу Буяльському здоров’я, бо без нього немає сенсу догравати сезон. Жодного"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився аналізом гри півзахисника "Динамо" Віталія Буяльського:


Віталій Буяльський
Ключові передачі

Давно не було зборів нашого фан-клубу, бо Віталій пропустив майже усю передсезонку, і приводів згадувати про себе не давав. Аж тут вийшов на поле та одразу віддав асист. Пропущений підготовчий цикл історія не критична, бо судячи з контрольних ігор - нічого і не відбувалося. До того ж Буя грає переважно головою: тренуються нехай ті, в кого окрім м’язів нічого немає, вони їх єдина чеснота і перевага (таких, нажаль, в Динамо вистачає).

Буяльський крок за кроком завойовує авторитет, навіть серед пенсів, що зазвичай вписувалися за Петракова з ейджистської солідарності. Уявляю додатковий гайп, забий партнери хоч трохи більше з того, що він для них створив. А створив Віталій дійсно багато. Шкода, що 8.4 очікуваних асисти перетворилися лише на 1 гол (Ваната в матчі із Зорею).

За останні два сезони УПЛ Циганков зіграв на годину менше за Віталія (2725 хв.) та виконав 83 ключові передачі. Він був беззаперечним лідером.
Але якщо придивитися, то значна частка прийшла зі стандартів (4.7 з 10.8 хА або 33 з 83 ключових). Тобто з гри Віктор створив 50 моментів для партнерів на 6.1 хА загалом.

Частка передач з гри в Буяльського вища, бо стандартів майже не виконував: 73 ключові на 8.4 хА. Тож саме Віталій, а не Віктор продюсував більшість моментів Динамо з гри. Тому смішно читати думки про негативні наслідки від дій футболіста команди, яка більшість ігрового часу проводить в позиційному нападі.

3 ключові стали можливими за рахунок індивідуальних дій гравця (0.4 хА).
Ще 15 (1.3 хА) було створено у швидких відривах.
Решта (55 на 6.7 хА) прийшлася саме на позиційний напад.

Не менш цікава географія його креативу, вона і робить Буяльського Буяльським:
⁃ 23 передачі або ж 30% обсягу він виконав із «зони 14»
⁃ 33 передачі або ж 42% обсягу він виконав у штрафному
Віталій оперує переважно там, де висока щільність захисту, та в середнього гравця не стає розуму в обмеженому часом і простором режимі. Тож зичу йому здоров’я від нас і від себе особисто, бо без нього немає сенсу догравати сезон. Жодного. Завдячуючи ЗСУ, на переляканих дітей ще встигнемо надивитися у найближчі роки.


Писака що кип"ятком пісяє від луческу, сидора, сироти, кенжори, ще раніше від кадара знайшов собі нову цяцю))) ну в даному випадку хоч чогось вартий новий фаворит (на рівні ЧУ правда)

А перелік його фавритів не наштовхує на якусь думку про те, що він за один?